Bajban a Tornado Cash mixerszolgáltatása

-

Két csomópont-szolgáltató, amelyeken az Ethereum forgalmának a nagy része keresztülhalad, cenzúrázni kezdte a Tornado Cash mixer-szolgáltatását használó címeket.
Az Infura és az Alchemy az USA által szankcionált szolgáltatót elérhetetlenné tette a rendszerükön keresztül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy Twitter felhasználó írt erről először, hogy az úgynevezett RPC-hívásokat már nem engedi át az Infura és az Alchemy.
Ennek segítségével léphetnek kapcsolatba a felhasználók a decentralizált applikációkkal, mivel az Ethereum esetén szinte lehetetlen a saját csomópont futtatása az átlagemberek számára. Az Infura és az Alchemy ráadásul a legnépszerűbbek közé tartoznak.
A tiltás hatására azok a felhasználók, akik a két szolgáltató csomópontjait használják, nem képesek elérni a Tornado Cash mixert, legalábbis nem a hagyományos webes felületen keresztül.
Egyes felhasználók szerint a parancs-soros futtatás segítségével még mindig használható a mixer, de ez a funkció kívül esik az átlagfelhasználó lehetőségein.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A sajtóban egyelőre még semmi hivatalosat nem osztott meg sem az Infura, sem az Alchemy, de szinte biztosra vehető, hogy a lépés a Tornado nemrégiben tapasztalt problémáira vezethető vissza.
Az Egyesült Államok a közelmúltban szankcionálta a mixert, feketelistára téve annak több tárcacímét. Azóta a szolgáltatás weblapja, email-fiókja, és a Github fiókjai is letiltásra kerültek.
A kérdéses tárcákban lévő USDC tokeneket a Circle, azok kibocsátója befagyasztotta.
Az Infura egy ideje már cenzúrázza a hálózatot, iráni és venezuelai felhasználók többször is panaszkodtak rá, hogy nem tudják használni a Metamaskot.
A Metamask tárcájának az alapértelmezett csomóponti szolgáltatója az Infura, azon keresztül csatlakozik az Ethereum hálózatához.

Olvastad már? A Merge közeledtével egyre nagyobb az Ethereumba történő beáramlás

Forrás: theblock.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!