A Brazil Központi Banknak tetszik a bitcoin, de azért indítanának egy saját digitális valutát

-

Fabio Araujo, a Brazil Központi Bank igazgatója nemrégiben egy pénzügyi rendezvényen nyilatkozva elismeréssel adózott a Bitcoin technológiájának, innovatív pénzügyi újításnak nevezve azt.
Elmondása szerint a Bitcoin volt a katalizátor, amely elhozta a web3-at az embereknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Araujo emellett kifejtette, hogy tervezik a digitális reál létrehozását is, amelynek vélhetően programozható okosfunkciókat is adnának.
Araujo azt is mondta, hogy ennek köszönhetően jött létre az Ethereum, amely elhozta az okosszerződéseket a pénzügy világába.

„2009-ben a Bitcoin elindításával az a folyamat kezdődött meg, amely mára elhozta a web3-at. A Bitcoin mögött álló technológia alapvető feltétele annak, amelyet a web3-as szolgáltatások nyújtani tudnak az embereknek.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A programozható jegybanki pénz

Araujo érintőlegesen szóba hozta a brazil valuta, a reál esetleges digitális változatának a kiadását, amely vélhetően az okosszerződéseket is kezelni tudná majd.
Ennek ellenére határozottan különbséget tett a két típusú pénz között.

„A digitális valuta, a CBDC ugyanazt a technológiát használja, mint a kriptopénzek, de a jegybanki digitális valuta egyáltalán nem kriptopénz. Egyfajta kiterjesztése inkább a hagyományos kormányzati valutának, egy másik infrastruktúrán. A reál sem konkurenciája a kriptóknak, a digitális reál sem lesz az.”

Araujo szerint a digitális pénz új lehetőségeket nyitna meg, amelyek összeköthetnék a jelenlegi, hagyományos pénzvilágot a web3-as applikációkkal.
A jelenlegi információk alapján a bank már több kísérletet is végzett a technológiával, az elindítás végső döntése viszont várhatóan 2024-ben születik majd meg.

Olvastad már? Két friss keresetet nyújtottak be a Coinbase ellen, miközben az SEC is szaglászik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!