Megfelelő kriptós szabályozásra van szükség a Fed szerint

-

Lael Brainard, a Federal Reserve alelnöke hangsúlyozta a kriptopénzügyi rendszer szilárd szabályozásának fontosságát, még mielőtt a kriptoökoszisztéma olyan nagyra nőne, hogy az kockázatot jelenthetne a szélesebb pénzügyi rendszer stabilitására.
Lael Brainard, a Federal Reserve Governors Board alelnöke pénteken a Bank of England londoni konferenciáján beszélt a szabályozás fontosságáról és a decentralizált pénzügyekről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Először a kriptopiac közelmúltbeli volatilitására utalt, hogy az komoly sebezhetőségeket tárt fel a kripto-rendszerben.
Hozzátette, hogy mind a hagyományos, mind a kripto-rendszerek érzékenyek a tőkeáttételi, elszámolási, és likviditási kockázatokra.

„Az innovációnak megvan a lehetősége arra, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat gyorsabbá, olcsóbbá és befogadóbbá tegye, méghozzá olyan módon, amely a digitális ökoszisztémában honos. Fontos, hogy a kriptopénzek szilárd szabályozásának alapjait már most megteremtsük, mielőtt a kriptoökoszisztéma olyan nagyra nőne vagy annyira összekapcsolódna, hogy kockázatot jelenthetne a szélesebb pénzügyi rendszer stabilitására.”

A Federal Reserve alelnöke hangsúlyozta a nemzeti és nemzetközi együttműködés szükségességét is.

„A közelmúltbeli zavarok és a kriptóba fektetett lakossági befektetők veszteségei rávilágítanak arra, hogy sürgősen biztosítani kell a meglévő szabályozások betartását, és pótolni kell azokat a hiányosságokat, ahol a szabályozást vagy a végrehajtást esetleg testre kell szabni – például a decentralizált protokollok és platformok esetében. A jövőbeni pénzügyi ellenálló képességet nagymértékben növeli, ha biztosítjuk, hogy a szabályozási perem kiterjedjen a kriptopiacra, és tükrözze az azonos kockázat, azonos közzététel, azonos szabályozási eredmény elvét.”

A Fed alelnöke hozzátette, hogy egy amerikai központi banki digitális valuta (CBDC) segíthetné a pénzügyi stabilitást azáltal, hogy semleges, megbízható elszámolási réteget biztosít a jövőbeli kriptofinanszírozási rendszerben.
Csütörtökön az amerikai pénzügyminisztérium átadta Joe Biden elnöknek a kriptoeszközökkel kapcsolatos nemzetközi kötelezettségvállalás keretrendszerét, ahogyan azt a márciusban kiadott végrehajtási utasításában előírta.
A pénzügyminisztérium hangsúlyozta a nemzetközi szövetségesekkel való együttműködés fontosságát a digitális eszközök szabályozását szolgáló globális kripto-szabványok kidolgozása érdekében.

Olvastad már?  Jutalékmentes lehet a BTC-kereskedés a Binance tőzsdén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!