Egy újabb európai ország regisztrálta kriptoszolgáltatóként a Binance-t

-

Miközben a kriptopénztőzsde igyekszik teret nyerni Európában, a Binance pénteken bejelentette, hogy olaszországi jogi egysége regisztrálta a tőzsdét az ország szabályozó hatóságánál.
A Binance, a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéje a napi kereskedési volumen alapján, Binance Italy néven digitáliseszköz-szolgáltatóként regisztráltatta magát az Organismo Agenti e Mediatori, a pénzügyi intézmények listázásának felügyeletéért felelős olasz szabályozó hatóságnál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alig néhány hete a Binance megkapta az engedélyt a franciaországi működésre, ahol a tőzsde vezetősége korábban jelezte, hogy esetleg európai központot építene a vállalatnak.

A Binance regisztrált a nehézségek után

A cég olaszországi regisztrációja növelheti a tőzsde elszámoltathatóságát és csökkentheti a pénzmosás valószínűségét.
Egy nyilatkozatban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, elmondta:

„Az egyértelmű és hatékony szabályozás fontos a kriptovaluták általános elterjedéséhez … Köszönjük a Gazdasági és Pénzügyminisztériumnak és az OAM-nak az erőfeszítéseiket, amelyekkel aláhúzták és ellenőrizték az Olaszországban való működéshez szükséges követelményeket teljes átláthatóság mellett.”

A Binance egyike annak a 14 virtuáliseszköz-szolgáltatónak, amelyeket az OAM-nál regisztráltak. Ez a szerv felügyeli az olaszországi kriptoüzemeltetőket.
A szabályozási engedély jelentős eredményt jelent a kriptotőzsde olaszországi terjeszkedési szempontjából, és lehetővé teszi a cég számára, hogy irodák indításával és a helyi munkaerő növelésével erősítse jelenlétét az országban.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Binance más országokban is terjeszkedik

Franciaország az első olyan ország az Európai Unióban, ahol a Binance regisztrálta magát. Ma már Ausztriában, Portugáliában, Spanyolországban, Hollandiában és Svájcban is regisztrációra törekszik.
A Binance márciusban engedélyt kapott Abu Dhabitól, Bahreintől és Dubajtól. Az előző évben több szabályozó hatóság, köztük az Egyesült Királyság, Németország és Olaszország hatóságai is figyelmeztetést adtak ki a vállalat ellen, arra hivatkozva, hogy a tőzsde engedély nélkül működik a joghatóságuk területén.
A Bitpanda, a CryptoSmart Srl, a Tensora Srl, a Young Platform és a Blockeras Srl az a 13 másik kriptoplatform, amely jelenleg az OAM-nál regisztrálva van.
Az OAM szerint mintegy 28 további üzemeltető nyújtott be előzetes regisztrációs kérelmet.

Eközben egy tavalyi olaszországi felmérésből kiderült, hogy a válaszadók jelentős része nem valószínű, hogy kriptopénzbe fektetne. A Statista nyilvánosságra hozta, hogy a megkérdezettek közül 10-ből körülbelül 4 embert érdekel a bitcoin, de nem tudják, hogyan vágjanak bele a befektetésbe.
Az OAM nemrégiben végzett felmérésében a válaszadók mintegy 11 százalékának nem volt egyértelmű ismerete a kriptovalutákról, míg 64 százalékuk azt állította, hogy „jó pénzügyi ismeretekkel” rendelkezik, és hajlandó lenne kriptovalutákba fektetni.

Olvastad már? Újabb kriptós törvény jön Paraguayban

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!