Putyin arra kötelezi a tisztviselőket, hogy jelentsék be kriptovagyonukat

-

Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyta saját rendeletének módosítását, amely előírja, hogy a hivatalra pályázó orosz állampolgároknak be kell jelenteniük külföldi vagyonukat.
A frissített rendelet a kriptovalutákat azon vagyontárgyak közé sorolja, amelyeket a jelölteknek be kell jelenteniük az államnak.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az oroszországi kormányzati tisztségekre pályázó jelöltektől mostantól elvárják, hogy részletesen tájékoztassák a hatóságokat a más joghatóságok területén szerzett kriptoeszközökről.
A Vlagyimir Putyin által nemrég aláírt rendelet kiegészíti a követelményt egy korábbi elnöki rendelettel, amely az orosz tisztviselők külföldön lévő vagyonáról és vagyoni jellegű kötelezettségeiről benyújtott nyilatkozatok ellenőrzéséről szól.
A módosítások, amelyek az új rendelet május 9-i aláírását követően azonnal hatályba léptek, nemcsak a szövetségi és regionális szintű választásokon indulókat, hanem azok közeli hozzátartozóit is érintik.
Mostantól a családtagjaiknak is el kell számolniuk minden kriptobefektetésükkel.
Az új rendelkezések a digitális pénzügyi eszközök – a jelenlegi orosz törvények értelmében a kriptovalutákat magában foglaló fogalom – és a digitális valuta megvásárlására fordított valamennyi kiadásra vonatkoznak.
Ez utóbbi definíciót a pénzügyminisztérium által kidolgozott új törvénnyel vezetik be.
Az illetékes orosz hatóságok ellenőrzik majd a benyújtott információkat. Ehhez a megvásárolt kriptoeszközök értékét feltüntető dokumentumokat fognak kérni.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az érintett orosz állampolgároknak és hozzátartozóiknak meg kell majd osztaniuk az egyes tranzakciók részleteit is, beleértve a dátumot és egyéb azonosítókat.
A moszkvai tisztviselők az ország kriptotérségének átfogó szabályozásán dolgoztak, mivel számos szempont a 2021 januárjában hatályba lépett „A digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény hatályán kívül maradt.
Ezek közé tartozik a kriptovaluták, például a bitcoin jogi státusza és a kapcsolódó tevékenységek, például a kereskedés és a bányászat.
Március végén az orosz parlament elfogadott egy törvényjavaslatot, amely kötelezi a hivatalokért induló személyeket, hogy nyújtsanak be információkat az Oroszországon belüli digitáliseszköz-állományukról.
A jogszabály különböző törvényeket módosít, és az elnök- és képviselőjelöltekre, valamint más kormányzati tisztviselőkre vonatkozik. Putyin áprilisban iktatta törvénybe.

A legutóbbi elnöki rendelet az állami és önkormányzati választásokon induló jelölteket célozza.
Az orosz jogi információs portál által közzétett közlemény szerint a rendelet a politikai pártok azon képviselőire is vonatkozik, akiket az Oroszországi Föderáció bármelyik államalakulatának legmagasabb tisztségére jelöltek.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!