A kínai központi bank újabb városokat von be a digitális jüan programba

-

A kínai központi bank, a People’s Bank of China újabb városokkal bővítette a digitális valuta teszthelyszíneit.
A legfrissebb hivatalos adatok szerint a digitális jüannak több mint 261 millió felhasználója van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A PBOC újabb városokat vesz fel a CBDC tesztelésére

A kínai központi bank, a People’s Bank of China (PBOC) szombaton közölte, hogy újabb kísérleti városokkal bővíti a központi bank digitális valutájának (CBDC), a digitális jüannak (e-CNY) a tesztelését.
Az új kísérleti városok Tiencsin, Csungking, Kuangcsou, Fuzhou, Hsziamen és hat város a 2022-es Ázsiai Játékoknak szeptemberben otthont adó Csöcsiang tartományban. A hat város Hangcsou, Ningpo, Vencsou, Shaoxing, Jinhua és Huzhou.
A digitális jüant már 10 nagyvárosban tesztelik: Sencsen, Sanghaj, Szucsou, Xiong’an, Chengtu, Hajnan, Csangsa, Hszian, Qingdao és Dalian. A pekingi téli olimpián is tesztelték.
A kínai központi bank a digitális valutájáról nyilatkozva kijelentette:

„A politikákat úgy kell kialakítani, hogy ösztönözzék a bankok, a technológiai cégek és a helyi kormányzat kreativitását és lelkesedését a digitális jüan fejlesztése, népszerűsítése és elterjedése terén.”

„A promóció során ösztönözni kell a versenyt” – tette hozzá a PBOC.
A PBOC által bejelentett új digitálisjüan-kísérleti városok mellett Hongkong is tervezi, hogy hamarosan bevezet egy kísérleti programot az e-CNY vásárlásra és étkezésre való használatára, mondta februárban Eddie Yue Wai-man, a Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA) vezérigazgatója.

A kínai központi bank legfrissebb adatai szerint a digitális jüannak 2021 végén 261 millió egyedi felhasználója volt. Emellett összesen 87,5 milliárd jüan (13,8 milliárd dollár) értékű tranzakciót hajtottak végre az e-CNY segítségével.

Olvastad már? A Wechat letiltja az NFT-hez kapcsolható fiókokat

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Can Pac Swire

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!