Kormányzati fellépéstől tartva nincs több NFT a kínai social médiában

-

A WeChat több fiókot is eltávolított a digitális gyűjteményekkel foglalkozó platformok közül az illegális kereskedelemre vonatkozó irányelvek megsértése miatt, míg az Ant Group és a Tencent tulajdonában lévő NFT platformok frissítették felhasználói megállapodásaikat.
Kína vezető közösségimédia-platformjai és internetes óriáscégei frissítették politikájukat, hogy korlátozzák vagy eltávolítsák a nem helyettesíthető token (NFT) platformokat, hivatkozva a szabályozási tisztánlátás hiányára és a kormányzati szigorítástól való félelemre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kínai közösségimédia-óriás, a WeChat állítólag több digitális gyűjtőeszközplatform fiókját távolította el a szabályok megsértése miatt.
Az eltávolított platformok között volt a Xihu No.1 digitális gyűjtőplatform, a piacon az egyik legfelkapottabb NFT-projekt.
Egy másik, a másik Dongyiyuandian nevű platformról kiderült, hogy hivatalos alkalmazását betiltották – számolt be egy helyi napilap.
A WhaleTalk, az Ant csoport technológiai óriás által indított digitális gyűjtőplatform szintén frissítette a politikáját, és növelte a büntetést, ha valaki tőzsdén kívüli (OTC) pultot használ NFT-k kereskedésére.

Fontos megjegyezni, hogy bár az NFT-ket nem feltétlenül tiltják be, a digitális gyűjtőeszközökből származó tokenekkel kapcsolatos spekulatív kereskedés minden formája továbbra is tilos.
A Google által lefordított jelentés egy részlete így szólt:

„Annak fényében, hogy a digitális gyűjtemények megfelelősége nem egyértelmű, számos platform elkezdett aktívan fellépni a jogsértésekkel szemben, hogy megakadályozza a kapcsolódó magatartások további termékeket és nem erjedését.”

Az NFT-platformokkal kapcsolatos illegális tranzakciók és botvásárlások számának növekedése több technológiai óriást is elővigyázatossági intézkedések meghozatalára késztetett.
A 2021 szeptemberében bejelentett általános kriptotilalom idején minden olyan céget, amely kriptotranzakciókat segített vagy külföldi kriptotársaság volt, felelősségre vontak.
Így úgy tűnik, hogy e cégek közelmúltbeli intézkedései és a felhasználói szerződési irányelvek megváltoztatása a kormányzati szigorítás elkerülése érdekében történt.
Míg a kriptovaluták szigorúan tiltottak Kínában, a pekingi kormány nem mutatott szándékot az NFT-k betiltására.

Ez volt az egyik fő oka annak, hogy a Tencent és az Alibaba számos új NFT szabadalmat nyújtott be az elmúlt évben.
A digitális gyűjtőeszközök növekvő népszerűsége Kínában azonban az árspekulációkra és csalásokra is hajlamossá tette őket.

Olvastad már? Évek óta nem volt ilyen kevés ether a tőzsdéken

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2 tuti gaming kriptó befektetés májusra

Az elmúlt néhány évben a Web3 blokklánc technológia fejlődésével megnövekedett a kripto-játék projektek száma. A befektetők mára már válogathatnak ezek közül, és igencsak az ínyükre...

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!