A Binance is szankciókkal sújtja az oroszokat

-

A Binance kriptotőzsde blokkolta az Orosz Föderációban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal történő tranzakciókat.
A kereskedési platform azt követően jelentette be a lépést, hogy az amerikai fizetési óriások úgy döntöttek, hogy leállítják működésüket Oroszországban az ukrajnai katonai invázió miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok nem tudják használni Mastercard és Visa kártyáikat a Binance-en

Szerdától, március 9-től kezdve az Oroszországban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en.
A kereskedési volumen alapján a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéje ezt azzal magyarázta, hogy az amerikai fizetési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy felfüggesztik tevékenységüket az Orosz Föderációban.
A platform továbbá megjegyezte, hogy az Oroszországon kívüli pénzintézetek által kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en az országon belül, szintén a két pénzügyi szolgáltató vállalat által bejelentett irányelvi változásokkal összhangban.

A korlátozások csak a Binance kripto-to-fiat szolgáltatására vonatkoznak – számolt be a Forklog a vállalat képviselőjét idézve. A kereskedők továbbra is használhatnak orosz kártyákat a peer-to-peer tranzakciókban, kivéve a szankciók alá helyezett bankintézetek által kibocsátott kártyákat – részletezte a szóvivő.
Az Ukrajnát ért folyamatos orosz katonai támadás közepette Kijev felszólította a kriptotőzsdéket, hogy fagyasszák be az összes orosz felhasználó számláját.
Míg egyes platformok, mint például az amerikai Coinbase és a dél-koreai Upbit és Bithumb korlátozásokat vezettek be, a nagy globális tőzsdék, mint a Binance és a Kraken elutasították azt a kérést, hogy egyoldalúan fagyasszák be az összes oroszországi felhasználó számláját.
Mivel a Nyugat kiterjesztette a Moszkva elleni pénzügyi szankciókat, az oroszok a digitális eszközök piaca felé fordultak, és a jelentések szerint megugrott az orosz rubel kereskedése, többek között a Binance-en is.
Márciusban korábban a tőzsde alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao kijelentette, hogy a tőzsde követi a szankciós szabályokat, anélkül, hogy korlátozná a hozzáférést a szankciós listákon nem szereplő egyszerű orosz állampolgárok számára.
A Binance aktívan részt vett az ukrajnai humanitárius erőfeszítések finanszírozásában is.

A tőzsde bejelentette, hogy 10 millió dollárt adományozott a katonai konfliktustól szenvedő ukrán népnek, a Binance Charity Foundation pedig 2,5 millió dollár értékű kriptovalutát adott az Unicefnek.

Olvastad már? Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!