2022-es kriptotél – ezt várják a veteránok

-

Iparági vezetők azt jósolják, hogy a bitcoin következő bikafutása valószínűleg 2024-ben vagy 2025 elején következik be, a Bitcoin negyedik feleződése környékén.
Mivel a múlt héten a teljes kriptopénzpiaci kapitalizáció 2 billió dollár alá süllyedt, a kriptopiac vezetői körében egyre gyakrabban merül fel egy esetleges folyamatos medvepiac vagy „kriptotél” gondolata.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopiacon – sokak várakozásaival ellentétben – a bitcoin (BTC) 2021-ben nem tudott 68.000 dollár fölé emelkedni, és 2022 elején tovább zuhant 40.000 dollár alá, jelentős veszteségeket okozva az olyan nagy kriptobefektetőknek, mint amilyen például a MicroStrategy.
Vitalik Buterin, az Ethereum blokklánc társalapítója szerint azonban egy esetleges kriptotél elég hasznos lenne az iparág számára, mivel lendületet adhat a technológia fejlesztéséhez.
Az alacsonyabb kriptoárfolyamok hozzájárulhatnak a hosszú távon fenntartható projektek fejlődéséhez, miközben elterelik a rövid távú spekulatív figyelmet – mondta Buterin egy szombati Bloomberg-interjúban:

„A tél az az időszak, amikor sok ilyen alkalmazás elesik, és láthatjuk, hogy mely projektek azok, amelyek valóban hosszú távon fenntarthatóak, mind a modelljeikben, mind a csapataikban és az embereikben”.

A 28 éves kriptopénzmilliárdos rámutatott, hogy azok az emberek, akik „mélyen benne vannak a kriptóban, és különösen a dolgok építésében”, valójában üdvözlik a medvepiacot.
„Üdvözlik a medvepiacot, mert amikor vannak ezek a hosszú időszakok, amikor az árak hatalmas összegekkel emelkednek – ez nyilvánvalóan sok embert boldoggá tesz –, de ugyanakkor hajlamos sok nagyon rövid távú spekulatív figyelmet is magára vonzani” – tette hozzá Buterin.

Ha ez igaz, akkor a kriptopénzprojekteknek biztosan lesz elég idejük a technológia fejlesztésére a következő raliig, mivel egyes kriptoszakértők szerint a következő bikapiac csak 2024 végén érkezik meg.
Du Jun, a Huobi kriptotőzsde társalapítója úgy véli, hogy a következő bitcoinbikapiacra csak 2024-ben kerül sor, és valószínűleg a bitcoin negyedik feleződése után következik be, ami várhatóan 2024 júliusában lesz.
Mindhárom korábbi BTC-feleződés, beleértve az előzőt is, amely 2020-ban történt, a Bitcoin árfolyamának későbbi növekedését váltotta ki az új BTC-kibocsátás programszerű lassulása miatt.
A négyévente csak egyszer történő, közelgő bitcoinfeleződés a bitcoin blokkjutalmat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkenti.

A 2018-as masszív kriptotélre utalva, amely a második Bitcoin-feleződést és az azt követő 2017-es ralit követte, Du hangsúlyozta, hogy a kriptopiac a feleződésekhez kötött ciklusokban mozog, kijelentve:

„Ha ez a kör folytatódik, akkor most egy medvepiac korai szakaszában vagyunk. Ezt a ciklust követve csak 2024 végén, 2025 elején üdvözölhetjük a Bitcoin következő bikapiacát”.

A Bitcoin feleződésének grafikonja. Forrás: A bitcoin árfolyamának alakulása: Natixis

Du hozzátette, miszerint nagyon nehéz pontosan megjósolni a kriptopiaci ciklusokat, mert sok más tényező is közrejátszik, többek között olyan geopolitikai kérdések, mint a potenciális háború, a covid-19 és mások.
Korábban Jirayut Srupsrisopa, a thaiföldi székhelyű Bitkub Capital Group Holdings kriptotőzsde vezérigazgatója is azt jósolta, hogy a Bitcoin és a szélesebb kriptopiacok „aranykora” 2024-ben következik be a BTC feleződése miatt.
2021 végén a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell szintén egy potenciálisan közelgő kriptotélről beszélt, kijelentve, hogy minden, ami 40.000 dollár alatt van, „vásárlási lehetőség”.

A cikk írásakor a bitcoinnal 37.653 dolláron kereskednek, ami több mint 33%-os csökkenést jelent az elmúlt 365 napban a CoinGecko független kriptoadat-aggregátor adatai szerint.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!