Az orosz egyetemisták nem bányászhatnak kriptót a kollégiumokban

-

A helyi jogászok szerint azok a hallgatók, akik az egyetemi épületekben, például kollégiumokban üzemeltetik a bányászhardvereiket, büntetésre, vagy akár bírósági eljárásra is számíthatnak.
Az orosz hatóságok szeretnék korlátozni az otthoni bányászatot, hiszen a lakossági áram díjszabása kedvezőbb. Emiatt viszont egyre többen fognak bele a bányászatba, hogy kihasználják az olcsó díjak nyújtotta előnyöket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Viszont ha valaki kriptobányászatra használja a kedvezményes áramot, például egy kollégiumban, azzal megsérti a törvényt.
Enyhébb esetben esetleg arra kötelezik őket, hogy fizessék ki az elhasznált többlet-áramot, de akár bírósági eljárással is szembesülhetnek az amatőr bányászok.
A bányászat jelentős anyagi károkat okozhat. Az egyetemek pedig kifizettethetik a hallgatóikkal a nagyobb összegű áramszámlákat, ha fény derül a tevékenységükre.
Ha viszont a bányászok nem akarnak felelősséget vállalni a tevékenységükért, akkor komolyabb következményekkel is számolhatnak.

„Ha nem lehet beazonosítani, hogy ki bányászott, akkor az ügy a rendőrség hatáskörébe kerül. Ebben az esetben már elkövetőről beszélünk, és büntetőjogi eljárásról, amely szabadságvesztéssel járhat.”

Oroszországban a kriptobányászat nagyon is kifizetődő, ezért rengetegen kezdtek bele az utóbbi időben. A lakossági áramdíj kedvezményes, és sokkal olcsóbb, mint amit a cégeknek, vállalkozásoknak kell fizetniük. Hatványozottan igaz ez az energiában gazdag régiókban.

Irkutszk régióban például, ahol a lakossági díj egy cent kilowattóránként, 2021-ben megnégyszereződött az áramfogyasztás.
A hatóságok szerint ez a garázsokban, pincékben üzemeltetett bányászfarmok miatt van. Az áramkimaradásokat is a bányászok számlájára írják.
Hogy a helyzetet meg tudják oldani, a parlament energiaügyi bizottsága azt javasolta, hogy a kormány alkosson jogszabályokat a lakossági bányászat vonatkozásában.
Ugyanezt javasolták nemrégiben az orosz áramszolgáltató cégek is, közös beadványban az Állami Duma részére.
A törvényhozók azt szeretnék, ha a szolgáltatók lekapcsolhatnák a hálózatról az illegális bányászokat, emellett a fogyasztási helyeken be kelljen jelenteni, hogy milyen célból igénylik az energiát.

Az internetszolgáltatóknak is jelenteniük kellene a hatóságok felé a vélelmezett bányászfarmok elhelyezkedését, és a bányászattal kapcsolatos adataikat.

Olvastad már? Elemzők szerint a Bitcoin ára a „profit-taking” zónában van

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 05.07.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) az elmúlt héten némi emelkedést tapasztalt, de még nem tudott emelkedő tendenciát kialakítani. A kereskedési volumen május 6-án, hétfőn, a bírósági tárgyalás...

A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

A kiáramlások kizárólag a ChinaAMC-ből érkeztek, amelyből hétfőn 75,36 BTC távozott a terméket illetően. A hongkongi Bitcoin ETF-ek az április 30-i indulásuk utáni első visszaesésüket tapasztalták,...

Az Ethereum-címek emelkednek, ami az ETH-t 3000 dolláros szinten tartja? – Mi lesz a következő lépés?

Az Ethereum (ETH) a közelmúltban pozitív árfolyammozgásokat élt meg, ami visszatolta az árfolyamát a 3000 dolláros határ fölé. Egyidejűleg a címek száma 2022 óta nem...

A legjobb altcoinokat megvenni & HOLD, a 100X nyereségért az altcoin szezonban

Vendégbejegyzés Az altcoinok megragadták a jelentős hozamokat kereső befektetők figyelmét. A 2024-es bikafutás mozgásban van, az exponenciális növekedés lehetősége forró téma. Ez a cikk útmutatót kínál a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!