Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

-

A Puerto Ricó-i Pénzügyminisztérium közzétett egy dokumentumot, amely módosítja a jelenlegi „forgalmi és használati adót”, hogy az kiterjedjen az NFT-értékesítésre is.
Bár ezt a javaslatot még nem hagyták jóvá, a szakértők úgy vélik, hogy az NFT-k bevonása ebbe a reformba elismerést hoz az eszközosztály számára, ugyanakkor a szabályozás alkalmazása kihívásokat is jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Puerto Rico pénzügyminisztériuma szemet vetett az NFT-értékesítésekre. A szervezet a múlt hónapban közzétette az értékesítési és használati adóról szóló törvény újonnan javasolt reformját, amely tartalmazza az NFT, mint adóköteles eszközosztály fogalmát.
Ez az új módosítás az NFT-ket az egyedi digitális termékek csoportjába sorolná.

„Az elektronikus úton átadott vagy átadott digitális audiovizuális alkotások, digitális hangzó alkotások vagy más digitális termékek, amennyiben egy digitális kód jogot biztosít a vásárlónak a termék megszerzésére, ugyanúgy kezelendők lesznek, mint az egyedi digitális termékek, beleértve az „NFT-ként” emlegetett jelképes formátumú vagy hordozójú digitális termékeket is.”

A módosítás a továbbiakban meghatározza azokat a lépéseket, amelyeket az adófizetőknek az NFT-értékesítések bejelentése során követniük kell, jelezve, hogy ezeknek az adatoknak tartalmazniuk kell a bevétel forrását és a vevők címét, amennyiben rendelkezésre állnak.
Ez az ország válasza az NFT-k terjedésére, amelyek mostanra világszerte milliárdos forgalmat értek el.

Bár az elemzők úgy vélik, hogy az NFT-k elismerése és a reformba való bevonása előnyökkel jár, többségük szerint e szabályok alkalmazása kihívást jelent majd a pénzügyminisztérium számára.
Ezt a véleményt képviseli Giancarlo Esquilin könyvvizsgáló, aki a helyi médiának azt mondta, hogy a törvénytervezet jelenlegi meghatározása nem megfelelő.

„Ahogy most meg van írva, egy kicsit nehéz eljutni az adó alkalmazásához, mert több tényező is befolyásolja, hogy hol van a személy, aki megvásárolja. Az NFT-k esetében nem látja, hogy ki a vevője, vagy hol van a bankszámla. Az ellenőrzés szempontjából felemás a helyzet.”

Esquilin azonban azt is elismeri, hogy Puerto Rico lehet az első olyan amerikai joghatóság, amely az NFT-ket adóköteles termékként kezeli, és ez jobb szabályozási kereteket javasolva más országoknak is vezethet ehhez.

Juan Pedreira, technológiai elemző is kijelentette, hogy továbbra is kérdéses, hogy a kincstár hogyan fogja ellenőrizni ezeknek az eszközöknek az értékesítését.
Pedreira kijelentette, hogy ez nem lesz olyan egyszerű folyamat, mint amilyennek a jelenleg megpróbálják beállítani.

Olvastad már? Ezekre lesz érdemes figyelni a bitcoint illetően a közeljövőben

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Valinda L Wood

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Litecoin (LTC) technikai elemzés 04.28.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) befektetői számára kényelmes hetet jelentett a coin árfolyamának emelkedése. A heti rally lehetővé tette az LTC számára, hogy elérjen egy kritikus szintet,...

Az Nvidia részvények 15%-kal emelkedtek 5 nap alatt

Az Nvidia árfolyamának jelentős emelkedése után rögtön megkezdődött a spekuláció, hogy az AI-vonatkozású tokenek lesznek a következők, amelyek erősödést produkálnak. Az Nvidia - az egyik legnagyobb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!