Amatőr hibákat követett el az OpenSea, 754.000 dolláros a veszteség

-

A hírek szerint az NFT piactér hibáját december 31-én fedezték fel, amely az átadott NFT-ket az OpenSea listáján szerepeltette.
A népszerű OpenSea non-fungible token (NFT) piactér front endjében lévő hiba a jelentések szerint egy olyan sérülékenységet jelentett, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a népszerű NFT-ket a korábbi listaáron vásárolják meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hiba a jelek szerint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT-gyűjteményeknél volt elterjedt. Itt a hiba kihasználójának sikerült a régi listaáron megvásárolnia az NFT-t, majd az aktuális piaci áron eladni. Az érintett NFT-k közé tartozik a BAYC #9991, BAYC #8924 és a MAYC #4986.
A gyanú szerint egy jpegdegenlove nevű felhasználó használta ki a jelenlegi hibát. A jelentések szerint 332 ether (ETH) (754.000 dollár) hasznot húzott belőle. Az OpenSea nem reagált azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

Nem ez az első eset

Egy korábbi, december 31-i exploit hasonló forgatókönyvvel járt. Annak lényege az volt, hogy az OpenSea-tárcából az eszközöknek egy másik tárcába való átvitele a listázás törlése nélkül történhetett meg.
Egy Twitter-felhasználó elmagyarázta, hogy amikor egy felhasználó aukcióra bocsátja NFT-jént az OpenSea-n, és úgy döntö, hogy törli azt, a piactér jelentős díjat számít fel, és a gyűjtőeszköz alapára is csökken.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A felhasználók azonban találtak erre megoldást: ahelyett, hogy törölték volna az eladást, átvitték a vagyontárgyukat egy másik pénztárcára, ami automatikusan eltávolítja a hirdetést az OpenSea-ről. A hiba azonban az OpenSea API-ján keresztül aktívan tartja a listázást.
A felhasználók a Rarible, egy másik, az OpenSea API-ját használó NFT-piactéren ellenőrizhetik, hogy a hirdetést eltávolították-e. A felhasználó azt állította, hogy a hibát a decemberi incidens után jelezték, de a platform nem tett semmilyen intézkedést a probléma megoldására.
Az NFT-k népszerűsége 2021-ben robbant be, a nagy márkák és hírességek mind felugrottak a szekérre, ami egyre több átverést is vonzott.
(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? 2022 legígéretesebb altcoinjai – 1. rész

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!