A bitcoin és a Google összefüggése

-

A holland jegybank tanácsadója szerint a bitcoin ára a google-keresések számától függ

Hollandia központi bankjának stratégiai tanácsadója azt állította, hogy a Bitcoin árának változása egybevág a kriptovalutákra való google-kereséssel – írta a CNBC Augusztus 31-én pénteken.

Egy a Wednesday networkkel készült interjúban a Da Nederlandsche Bank képviseletében Joost van der Burgt elmondta, hogy a trend a Bitcoin határidős ügyletek megérkezésével vált tisztábbá múlt év decemberében.

“Amikor a bitcoin a hírekben szerepelt, legyen az pozitív vagy negatív, az ár ennek megfelelően emelkedett” – mondta.

Az, hogy a bitcoin nem tudta kompenzálni azokat a veszteségeket, amelyek a 2017-es év utolsó heteiben kezdődtek, a hagyományos pénzügyi körökben különböző elméleteket szült a jövőre vonatkozó kilátásokkal kapcsolatban.

Visszatérve a Bitcoin “buborék” témára, az ezzel foglalkozó személyek, mint például Nouriel Roubini és Robert Shiller a 2018-as évben már nem először állítják, hogy a legnagyobb kriptovaluta nem képes sokáig megtartani a magas árat.

Van der Burgt is utalt rá, hogy a “buborék” kipukkadása még nem feltétlenül történt meg.

“A jövőre való tekintettel az a véleményem, hogy a buborék talán előbb le fog ereszkedni, minthogy teljesen kipukkanna” – tette hozzá.

Van der Burgt nem foglalt teljesen állást a Bitcoinnal szemben. A San Franciscó-i Szövetségi Banknak egyik áprilisi riportjában elemezte a Bitcoin helyzetét.

A buborékot Hyman Minsky pénzügyi instabilitási indexével tárgyalta, és nem utasította el azt a gondolatot, hogy a Bitcoin valódi innovációt jelenthet.

“Ismételten, talán a Bitcoin más mint bármi amit eddig láttunk, és talán egy évtized múlva a piaci kapitalizációja az egekig kúszik fel, mert eléri az új globális valuta státuszt,” osztotta meg zárógondolataiban.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Shiba Inu (SHIB) árfolyam elemzés 05.02.

Prémium Shiba Inu (SHIB) A Shiba Inu (SHIB) a 0,000024 dolláros kulcskeresleti zóna alá esett. Eladási nyomás uralkodott a tőzsdékről történő jelképes kiáramlás ellenére. A likvidált long pozíciók...

Egy kutya, egy kolbász és az MI keverékeként egy furcsa MI érme született

A mém érme-őrület kellős közepébe toppant be a WienerAI (WAI), és a kriptopiac tárt karokkal üdvözölte. Nem vitatott, hogy ez a legfrissebb szenzáció, mely egyesíti...

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!