A kriptó destabilizálhatja a dollárt

-

Hillary Clinton volt elnökjelölt szerint a kriptó alááshatja az amerikai dollárt.
„Ami egy nagyon érdekes és egzotikusnak tűnő törekvésnek tűnik… magában hordozza a valuták aláásásának lehetőségét, a dollár tartalékvalutaként betöltött szerepének aláásását, a nemzetek destabilizálását” – mondta Clinton a Bloomberg New Economy fórumán.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hozzátette, hogy – ha rossz emberek kezébe kerülnek – a kriptovaluták közvetlen fenyegetést jelenthetnek a nemzetállamokra nézve.

„A dolog rendkívül destabilizáló hatású lehet, vagy rossz kezekben vagy rossz emberekkel szövetkezve közvetlen fenyegetést jelenthet számos nemzetállamra és minden bizonnyal a globális valutapiacokra nézve is.”

Ezzel Clinton nagyjából egy véleményen van Biden elnökkel, akinek intézkedései azt mutatják, hogy komolyan gondolja a kriptovaluták által jelentett nemzetbiztonsági kockázatokat.
Úgy tűnik, a volt elnökjelölt ebben a kérdésben Donald Trump volt elnökkel is közös állásponton van, aki szerint a Bitcoin „átverésnek tűnik”, és „egy újabb valuta, amely a dollárral versenyez”.

A kripto, a dollár és a nemzetbiztonság

2021 folyamán Biden elnök Hillary Clinton megjegyzéseit megelőzve hangsúlyozta a kriptovalutákkal kapcsolatos nemzetbiztonsági kockázatokat.
Az év elején az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy a zsarolóvírusokat a terrorizmushoz hasonló prioritási szintre emeli, a közelmúltban történt nagy visszhangot kiváltó zsarolóvírus-támadások, köztük a Colonial Pipeline és a JBS támadások közepette.
Nyáron Biden elnök egy váltságdíjfizetési munkacsoportot is létrehozott, amelynek kifejezett célja a kibertámadások elleni küzdelem és a kriptovalutás váltságdíjfizetések nyomon követése.
A kriptovalutákkal és a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmak jogosak, figyelembe véve a bizonyítékok sokaságát, amelyek azt mutatják, hogy a rossz szereplők hogyan tudják használni a technológiát.

Az év elején a Hamász elismerte, hogy az Izraellel való konfliktus kiújulását követően megugrott a bitcoin-adományok száma. Nemrég Andrew Anglinről – egy neonáci weboldal alapítójáról – kiderült, hogy 2017 januárja óta közel 5 millió dollár értékben kapott bitcoint.
Az orosz hírszerzés által támogatott cégekről is kiderült, hogy kriptovalutákat használtak az amerikai elnökválasztásokba való beavatkozásra.

Olvastad már? Repülőtéren telepít kripto-ATM-et egy amerikai város vezetése

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A ChatGPT előrejelzi a Bitcoin árfolyamát: Mikortól kezdődik a BTC bikafutása?

Az áprilisi 15%-os masszív dömping után a Bitcoin árfolyama küzd a következő bikafutás elindításáért. Mivel a piac a negyedik Bitcoin feleződés után masszív ugrást vár,...

Készülj fel az altcoin szezon nagyobb lesz, mint a 2021-es, állítja a kripto szakértő

Az egyik kripto szakértő olyan altcoin fellendülést jósolt, amely meghaladhatja a 2021-ben látott magasságokat. A 2024-es bikafutás már a címlapokra került, így a figyelem a...

A Bitcoin aranykeresztet képez! Jön a bikafutás?

A Bitcoin, a kriptopénzek világának folyamatosan változó óriása ismét reflektorfénybe került egy nemrégiben megjelent bikás jelzéssel: a napi grafikonon a nehezen megfogható "aranykereszt" látható. Ez...

Íme, miért esett ma a kriptopiac

A kriptopiacot vizsgálva ma csak pirosat fogsz látni. Az egész piac zuhanni kezdett, a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) kapta a legtöbb ütést, messze...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!