A Morgan Stanley szerint a bankok tőkét kovácsolnak majd a stablecoinokból

-

Az amerikai multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató vállalat úgy látja, hogy a stablecoinok új bevételi forrásokat nyitnak a bankok számára.
A Morgan Stanley vezető kriptopénz stratégája, Sheena Shah arra számít, hogy a bankszektor tőkét fog kovácsolni a stablecoin betétek iránti keresletből – számolt be róla a CoinDesk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stabilcoinok, amelyeket gyakran a kripto- és a fiat pénznemek közötti hídnak tekintenek, széleskörű felhasználási lehetőséget kínálnak a virágzó decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban.

A bankok kimaradása nem valószínű

A stabilcoinok piaci kapitalizációja az egy évvel ezelőtti 20 milliárd dollárról 137 milliárd dollárra nőtt, és a Morgan Stanley vezető kriptopénz stratégája szerint nem valószínű, hogy a bankok kimaradnak a szektor exponenciális növekedéséből.
Shah rámutatott, hogy a kormányok és a központi bankok ösztönző intézkedései hozzájárultak ahhoz, hogy „a kockázatos eszközök minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek”, beleértve a „kockázatos eszközökhöz hasonlóan” kereskedett kriptopénzeket is.
Mindazonáltal megjegyezte, hogy „az intézményi befektetők érdeklődése egyre nagyobb az emelkedő árfolyamokban való részvétel iránt”.
Shah szerint a Bitcoin (BTC) dominanciája csökken, mivel „az altcoinok alacsonyabb áraik és potenciális felhasználási lehetőségeik miatt jobban teljesítenek”.

Díj a stabilcoinok veréséért és elégetéséért

Azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak a változatos hozamlehetőségekhez, a stabilcoinok lehetővé teszik a kriptohitelezők, vagy úgynevezett likviditásszolgáltatók számára a példátlan kamatok megszerzésének lehetőségét, ami elkerülhetetlenül reakcióra készteti a szabályozókat és a kormányokat – tette hozzá Shah.
Az elnök pénzügyi piacokkal foglalkozó munkacsoportja nemrégiben jelentést tett közzé a stabilcoinokról, amelyben az amerikai szabályozók azt javasolták, hogy a kibocsátókat korlátozzák a biztosított betéti intézményekre.

A jelentés szerint „a biztosított betéti intézmények közé tartoznak mind az államilag, mind a szövetségi szinten bejegyzett bankok és takarékszövetkezetek, amelyek betéteire – a törvényi korlátok között – betétbiztosítás vonatkozik, és amelyek hozzáférnek a vészhelyzeti likviditáshoz és a Federal Reserve szolgáltatásaihoz”.
Ahogy a piaci szektor exponenciális növekedése folytatódik, a Morgan Stanley új bevételi forrásokat jósolt a bankok számára, tekintettel arra, hogy részt vehetnek a stabilcoinok mintelésében és elégetésében.

„A blokkláncok csatája valószínűleg folytatódik, ahogy mindegyikük piaci részesedést szerez” mondta Shah, emlékeztetve arra, hogy a stabilcoinok kibocsátása 2020 óta hússzorosára nőtt.

A Bitcoin következésképpen kevesebb résztvevő tulajdonában lesz, jósolta Shah, mivel több intézményi befektető dönt a kriptovásárlás mellett, ami végül centralizációt fog eredményezni.

Olvastad már? Rekordszinten a bálnák felhalmozása, ami korábban már jelzett előre rekordárfolyamot

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!