2022 elején indul útjára a SpaceX holdmisszója

-

Úgy tűnik, hogy a Dogecoin által finanszírozott hasznos teher 2022 első negyedévében indulhat a SpaceX Falcon 9 típusú űrhajójának fedélzetén.
A DOGE-1, az első kripto-finanszírozott holdküldetés a jövő év elején indulhat útjára, két blokklánccég és a gyártó Geometric Energy Corporation, más néven GEC új partnerségét követően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Unizen okos tőzsdei ökoszisztéma és a inkubátor ZenX defi-inkubátor szerdán jelentették be, hogy folyamatban van a DOGE-1, egy 40 kilogrammos kockaűrszonda megépítése és indítása, amely új felhasználási lehetőséget biztosít majd a kriptovaluták számára.
A cubesat „stabil holdkörüli pályára” fog állni, hogy szenzorok és kamerák segítségével holdi térbeli információkat szerezzen, amelyeket elemzésre visszaküldenek a GEC-nek.
A cubesat telepítése a SpaceX FalconX-szel kötött megállapodása révén történik majd, amelyet 2022 első negyedévére terveznek, bár konkrét dátumokat nem közöltek.
Eddig több mint 1600 cubesatot indítottak, de a DOGE-1-gyel ellentétben ezek alacsony Föld körüli pályára kerültek, 160 és 2000 kilométer közötti távolságra keringenek a Föld felszíne felett.
A Hold körüli pályára való eljutás a DOGE-1-et nagyjából több mint 400.000 kilométer távolságra röpítené a Földtől.

„A NASA CAPSTONE-jának kellett volna lennie az első kockaűrtávcsőnek, amely eléri a Holdat, de többször is elhalasztották, és a jelenlegi indítási dátum 2022 márciusának vége” – közölték a cégek.

„Ez azt jelenti, hogy a DOGE-1 lehet az első kockaűrszonda a történelemben, amely eléri a Holdat, ami jelentős eredményt jelent a globális űrrepülés számára”.

Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Dogecoinból finanszírozott projektet idén májusban mutatták be először, a tervezett indítási dátum pedig már 2022 első negyedévében esedékes.
Akkor a SpaceX kereskedelmi értékesítésért felelős alelnöke, Tom Ochinero azt mondta, hogy a „küldetés demonstrálni fogja a kriptopénz alkalmazását a Föld körüli pályán túl, és megalapozza a bolygóközi kereskedelmet”.


A dogecoin (DOGE) az év elején vált ismertté, részben a SpaceX alapítójának, Elon Musknak köszönhetően, aki a memecoin erényeit dicsérte, sőt azt állította, hogy a fejlesztőkkel együtt dolgozik annak hatékonyságának javításán.

A Musk által inspirált hullámzás milliárdokkal növelhette a DOGE piaci kapitalizációját egy olyan időszakban, amikor egyre több mainstream felhasználó kezdett belevágni a kriptopénzekbe.

Olvastad már? Megosztottá vált a Discord-közösség, nem akarnak kriptós platformot a játékosok


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 05.07.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) az elmúlt héten némi emelkedést tapasztalt, de még nem tudott emelkedő tendenciát kialakítani. A kereskedési volumen május 6-án, hétfőn, a bírósági tárgyalás...

A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

A kiáramlások kizárólag a ChinaAMC-ből érkeztek, amelyből hétfőn 75,36 BTC távozott a terméket illetően. A hongkongi Bitcoin ETF-ek az április 30-i indulásuk utáni első visszaesésüket tapasztalták,...

Az Ethereum-címek emelkednek, ami az ETH-t 3000 dolláros szinten tartja? – Mi lesz a következő lépés?

Az Ethereum (ETH) a közelmúltban pozitív árfolyammozgásokat élt meg, ami visszatolta az árfolyamát a 3000 dolláros határ fölé. Egyidejűleg a címek száma 2022 óta nem...

A legjobb altcoinokat megvenni & HOLD, a 100X nyereségért az altcoin szezonban

Vendégbejegyzés Az altcoinok megragadták a jelentős hozamokat kereső befektetők figyelmét. A 2024-es bikafutás mozgásban van, az exponenciális növekedés lehetősége forró téma. Ez a cikk útmutatót kínál a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!