Az amerikai multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató vállalat úgy látja, hogy a stablecoinok új bevételi forrásokat nyitnak a bankok számára.

A Morgan Stanley vezető kriptopénz stratégája, Sheena Shah arra számít, hogy a bankszektor tőkét fog kovácsolni a stablecoin betétek iránti keresletből – számolt be róla a CoinDesk.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A stabilcoinok, amelyeket gyakran a kripto- és a fiat pénznemek közötti hídnak tekintenek, széleskörű felhasználási lehetőséget kínálnak a virágzó decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban.

A bankok kimaradása nem valószínű

A stabilcoinok piaci kapitalizációja az egy évvel ezelőtti 20 milliárd dollárról 137 milliárd dollárra nőtt, és a Morgan Stanley vezető kriptopénz stratégája szerint nem valószínű, hogy a bankok kimaradnak a szektor exponenciális növekedéséből.

Shah rámutatott, hogy a kormányok és a központi bankok ösztönző intézkedései hozzájárultak ahhoz, hogy „a kockázatos eszközök minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek”, beleértve a “kockázatos eszközökhöz hasonlóan” kereskedett kriptopénzeket is.

Mindazonáltal megjegyezte, hogy „az intézményi befektetők érdeklődése egyre nagyobb az emelkedő árfolyamokban való részvétel iránt”.

Shah szerint a Bitcoin (BTC) dominanciája csökken, mivel „az altcoinok alacsonyabb áraik és potenciális felhasználási lehetőségeik miatt jobban teljesítenek”.

Díj a stabilcoinok veréséért és elégetéséért

Azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak a változatos hozamlehetőségekhez, a stabilcoinok lehetővé teszik a kriptohitelezők, vagy úgynevezett likviditásszolgáltatók számára a példátlan kamatok megszerzésének lehetőségét, ami elkerülhetetlenül reakcióra készteti a szabályozókat és a kormányokat – tette hozzá Shah.

Az elnök pénzügyi piacokkal foglalkozó munkacsoportja nemrégiben jelentést tett közzé a stabilcoinokról, amelyben az amerikai szabályozók azt javasolták, hogy a kibocsátókat korlátozzák a biztosított betéti intézményekre.

A jelentés szerint „a biztosított betéti intézmények közé tartoznak mind az államilag, mind a szövetségi szinten bejegyzett bankok és takarékszövetkezetek, amelyek betéteire – a törvényi korlátok között – betétbiztosítás vonatkozik, és amelyek hozzáférnek a vészhelyzeti likviditáshoz és a Federal Reserve szolgáltatásaihoz”.

Ahogy a piaci szektor exponenciális növekedése folytatódik, a Morgan Stanley új bevételi forrásokat jósolt a bankok számára, tekintettel arra, hogy részt vehetnek a stabilcoinok mintelésében és elégetésében.

„A blokkláncok csatája valószínűleg folytatódik, ahogy mindegyikük piaci részesedést szerez” mondta Shah, emlékeztetve arra, hogy a stabilcoinok kibocsátása 2020 óta hússzorosára nőtt.

A Bitcoin következésképpen kevesebb résztvevő tulajdonában lesz, jósolta Shah, mivel több intézményi befektető dönt a kriptovásárlás mellett, ami végül centralizációt fog eredményezni.

Olvastad már? Rekordszinten a bálnák felhalmozása, ami korábban már jelzett előre rekordárfolyamot

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!