Egyre kevesebb a nagy bitcoin-bálna

-

A bitcoin viszonylag rövid történelme során még sosem volt ennyire kevés a nagy bálnák száma. Egészen pontosan 82 olyan cím létezik, amely 1000 vagy több bitcoint tartalmaz, ez derül ki a Glassnode számaiból.
Legutóbb 2021-ben néhány évvel a hálózat indulása után volt ennyire alacsony ez az érték, akkor 81 ilyen cím létezett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC akkori árfolyama pedig 13,51 dollárt tett ki. Egy gyors számolás után láthatjuk, hogy azóta 450000%-os növekedés ért el a bitcoin. Szóval akkor a bitcoin-bálnák veszélyeztetett fajjá váltak? Bár úgy tűnhet, nem ez a helyzet.
A legnagyobb címek száma csökkent, a 100-1000 bitcoin közötti mennyiséget tartók létszáma viszont jelentősen növekedett az elmúlt időszakban, ez is egyértelműen látható az adatokból.
Ha figyelembe vesszük, hogy a 100 bitcoin „mindössze” 6 millió dollár körüli összeget jelent, ez már bálnának tekinthető a kripto-ökoszisztémában, legalábbis közepes fajtának. Az ő számuk pedig határozottan megnövekedett szeptember eleje óta.
Több nagy iparági fejlesztés is rásegített a helyzetre. Szeptember elején, a világon elsőként, El Salvador hivatalos fizetőeszközzé tette az országban a bitcoint. Ez a lépés persze hatalmas ellenkezést váltott ki mind a politikai, mind a lakossági oldalról.
Nemrégiben a már régóta várt bitcoin ETF indulásától hangos a közösség. Legalábbis egyfajta ETF, tőzsdén kereskedett alap, amely valójában nem a BTC árát követi, hanem egyfajta határidős pénzügyi konstrukció.

A ProShares terméke így nem a legjobb mindenki számára, de a jég megtört, innentől csak idő kérdése a további lehetőségek megnyílása. Az ETF-eken keresztül szabályozott, ellenőrzött körülmények között lehet belépni a piacra, ez hatalmas jó pont az intézményi befektetők szemszögéből.
Idén év elején, áprilisban beállította az árfolyam az eddigi rekordot, 64 ezer dollár felett, majd ezután egészen 30 ezer alá csúszott le szép lassan, nyár közepére.
Azóta újból emelkedik, és már nincs messze a korábbi csúcstól. Az elemzők szerint viszont az látszik az adatokból, hogy a lakossági befektetők még nincsenek is a piacon, egyelőre a kisebb intézmények vezetik az emelkedést.
A nyáron egy 150 családi vagyonkezelő megkérdezésével végzett Goldman Sachs felmérés arra jutott, hogy közülük 33%, 50 körüli szervezet határozottan tervezi a bitcoin vásárlást, az infláció elleni védekezés részeként.

Ez alapján valószínűsíthető, hogy növekedni fog a kriptopénzes kitettségük. A bankóriás májusban, egy saját publikációjában legitim eszközosztályként jellemezte a bitcoint. Ez 180 fokos fordulat az előző években megütött hangnemhez képest, amikor is ennek az ellenkezőjét állították minden alkalommal.
Most mindenesetre úgy tűnik, hogy a közepes bitcoin-bálnák tényleg egyre többen vannak, még ha az igazi nagyvadak kezdenek is kihalni.

Olvastad már? Az első bitcoin ETF-ek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!