Törölte, majd visszaállította Pompliano csatornáját a Youtube

-

Pompliano szerint nem sértette meg a YouTube közösségi irányelveit, és legutóbbi videója nem tartalmazott megkérdőjelezhető tartalmat.
A YouTube videómegosztó platform eltávolította Anthony „Pomp” Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítójának és a The Pomp Podcast házigazdájának 251 ezer előfizetővel rendelkező csatornáját, majd később visszaállította azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy október 11-i frissítésben a Twitter-fiókján Pompliano – egy Bitcoin (BTC) bika, aki a szkeptikusokat és másokat a kriptóról oktató interjúiról ismert – azt mondta, hogy kapott egy üzenetet a YouTube-tól, amelyben azt állították, hogy egy nemrég élőben közvetített interjú a Stock-to-flow modell készítőjével, PlanB-vel „illegális tevékenységekre” buzdított.
Pompliano teljes csatornája nagyjából két órán keresztül nem volt elérhető, mielőtt visszatért volna a platformra, és a BTC-ről és a kriptóról szóló összes videója ismét megtekinthetővé vált volna a nyilvánosság számára.

„A YouTube először azt állította, hogy a tartalom, egy Bitcoinról szóló interjú káros és veszélyes” mondta Pomp.

„Ezután közölték, hogy büntetést kapunk, aztán másodpercekkel később kaptam egy második e-mailt, amelyben közölték, hogy a csatornát törlik”.
Pomp szerint nem kapott „strike-ot” – a YouTube közösségi irányelveinek megsértése miatt járó büntetést; 90 napon belül három strike a csatorna végleges eltávolítását eredményezheti -, és a videónak látszólag nem volt megkérdőjelezhető tartalma sem.
A platform irányelvei azonban kimondják, hogy jogában áll eltávolítani a csatornákat „egyetlen súlyos visszaélés esetén”, vagy olyan tartalmaknak szentelt fiókok esetében, mint a gyűlöletbeszéd, zaklatás vagy megszemélyesítés.

A YouTube korábban a kriptovalutákkal kapcsolatos tartalmakat vette célba a platformon, algoritmusai a BTC-ről és más kriptovalutákról szóló videókat „káros tartalomnak” bélyegezték, és az emberi bírálókra bízták a fellebbezés indokainak értékelését.
Pomp esetében a YouTube ügyfélszolgálatának figyelmét perceken belül sikerült felhívnia a Twitteren – valószínűleg 1,1 millió követőjének és ellenőrzött fiókjának köszönhetően.
Más kriptotartalom-előállítók azonban arról számoltak be, hogy napokat vártak, miután csatornájukat hasonló módon megszüntették.
A kriptotér egyik jelentős szereplője fiókjának látszólag önkényes eltávolítása rávilágít arra, hogy milyen veszélyeket rejt, ha egy olyan központosított platformra támaszkodunk, mint a YouTube.

A múlt héten a Facebook, az Instagram és a WhatsApp nagyjából hat órára leállt, ami valószínűleg megzavarta a kripto- és blokkláncprojektek körüli közösségi elköteleződést.
Emellett a YouTube a figyelem középpontjába került, mivel megpróbálta megtisztítani a COVID-19 világjárvány körüli egészségügyi félretájékoztatással kapcsolatos videókat.
Augusztusban a platform közölte, hogy 2020 februárja óta több mint egymillió videót távolított el „veszélyes koronavírus-információkkal kapcsolatban”.

Olvastad már? Edward Snowden: a jegybanki kriptók visszahozhatják a fasizmust

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!