2,7 millió dolláros NFT csalás

-

Az Evolved Apes, egy nemrég indult NFT projekt befektetői a projekt névtelen fejlesztőjének eltűnésével szembesültek.
A projekt néhány tagja megpróbálja folytatni a kezdeményezésük fejlesztését, miközben erőfeszítéseket tesznek az állítólagos elkövető elfogására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „Evil Ape” becenévre hallgató fejlesztő állítólag élt a névvel, hiszen 798 ether társaságában, több mint 2,7 millió dollárt érő összeggel tűnt el a projekt kasszájából.
Az ellopott pénzösszeg fedezte mind a kezdeti kibocsátási folyamatból realizált pénzt, mind pedig az NFT-k másodlagos eladásakor az OpenSea piactéren forgalmazott ETH-t.
Valóban, az „Evolved Apes” volt az egyik legfelkapottabb NFT a közelmúltban, a 10 000 darabos kollekció állítólag 10 perc alatt elfogyott, és a gyors eladást követően a minimálár folyamatosan emelkedett.
Azonban az OpenSea kollekió most 0,005 ETH-ra lenyomott árat mutat, ami jelentősen alacsonyabb, mint az eredeti kibocsátási költség. Az ár csökkenése kétségtelenül a projektet megrázó jelenlegi botrányhoz kapcsolódik.
Amellett, hogy az Evil Ape állítólag elszipkázta a projekt összes pénzét, az „Evolved Apes” Twitter-fiókját és weboldalát is leállította.
A 2,7 millió dollár eltűnése előtt az Evil Ape és a projekt alkotói azt ígérték, hogy egy blokkláncos játékot fognak szállítani, ez több avatar-stílusú NFT-fejlesztőnél is gyakori ígéret.
https://twitter.com/FightbackApes/status/1444848630255472640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1444848630255472640%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fevolved-apes-nft-creator-allegedly-absconds-with-2-7-million
A közösség néhány tagja összefogott, hogy a „Fight Back Apes” égisze alatt folytassák a projekt fejlesztését.
Az új frakció mögött állók azt mondják, hogy egy közösségközpontúbb működési modellt szeretnének létrehozni a projekt számára, beleértve egy multisig tárcát is, hogy megakadályozzák egy újabb Evil Ape lopás megismétlődését.
Mivel az Evil Ape továbbra is megkapja a 4%-os jogdíjat a másodlagos eladásokból, a jelenlegi terv egy új projekt létrehozása, amely új NFT-ket ad a jelenlegi tulajdonosoknak.

Az NFT-k 2021-ben vitathatatlanul uralták a kriptoteret, az olyan piacterek, mint az OpenSea, hatalmas kereskedési volument regisztráltak.
Az NFT-k népszerűsége miatt talán nem meglepő, hogy az Evil Ape és a hasonló állítólagos szélhámos szereplők megpróbálják átverni a gyanútlan áldozatokat.

Olvastad már? El Salvadorban kedvezményes a benzin, ha bitcoinnal fizetsz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!