A veterán befektető a Token2049-en osztotta meg nézeteit a Bitcoinról, az Ethereumról és a SEC szabályozásáról.

Mike Novogratz, a Galaxy Digital mögött álló veterán befektető a mai londoni Token 2049-en tartott beszélgetés során a Bitcoinról, az Ethereumról, az NFT szektorról és a szabályozásról osztott meg gondolatokat.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Amikor a Bitcoin és az Ethereum jövőbeli kilátásairól kérdezték, Novogratz azt mondta, hogy a kettő között nincs hasonlóság.

“A bitcoint leginkább értékmegőrzőként fogják használni, míg az Ethereumnak, mint technológiának több potenciális felhasználási esete van. Van esély arra, hogy [a bitcoint] a fizetésekben használják majd. Ha a bitcoinra termékként gondolunk, akkor működik.”

Novogratz régóta rendkívül hangos Bitcoin-támogató. Legutóbbi erőfeszítése az Invescóval való partnerség, hogy a Bitcoin ETF (tőzsdén kereskedett alap) jóváhagyását kérje a SEC-től.

De az Ethereumba is befektetett, és a Galaxy Digital legújabb terméke, egy decentralizált pénzügyi (DeFi) indexalap még inkább beljebb tolja őt az iparágba.

Novogratz mégis arra figyelmeztetett a TOKEN2049 színpadán, hogy a kriptotér “szabályozási bizonytalansággal teli időszak” előtt áll.

A SEC az utóbbi időben fitogtatta az erejét, arra kényszerítve a vezető amerikai tőzsdét, a Coinbase-t, hogy ejtse a Lend termékét, mielőtt az elindulhatott volna, és szembefordult a Ripple-lel egy 1,3 milliárd dolláros perben az XRP tokeneladások miatt.

Eközben a főbb amerikai pénzügyi szabályozók zárt ajtók mögött üléseznek, hogy eldöntsék, hogyan kezeljék a stabilcoinokat.

Novogratz véleménye szerint a stabilcoinoknak „nyilvános blokkláncokon kellene futniuk”, szemben egy olyan állami platformmal, mint amilyet Kína fejleszt.

Hozzátette, hogy a központi bankoknak egyértelmű iránymutatásokat kellene meghatározniuk a magánszektoron belüli fejlesztésükre vonatkozóan, és hogy ezt és más kérdéseket az Egyesült Államokban a következő három-hat hónapon belül megvitatnak.

A SEC újonnan kinevezett elnöke, Gary Gensler azzal érvelt, hogy a SEC a legalkalmasabb szervezet a 2 billió dolláros kriptoipar és a növekedését tápláló hitelezési protokollok szabályozására.

Novogratz azonban aggodalmát fejezte ki, hogy az innovációt, mint “a babát a fürdővízzel együtt kidobják”, és ismét úgy emlegette Genslert, mint „Cryptoville feltörekvő seriffjét”, köszönhetően az egész iparág szabályozására irányuló szándékának.

Novogratz szerint a szabályozás nem tart lépést az olyan okosszerződéses platformok fejlődési sebességével, mint az Ethereum, a Solana és a Polkadot.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ezeket a platformokat a kriptokereskedők leginkább a sebességük alapján fogják megítélni, a szabályozók pedig aszerint, hogy mennyire biztonságosak és decentralizáltak. De a szabályozók, Novogratz szerint, “annyira le vannak maradva ezen a ponton, hogy szerintem a piac fog dönteni”.

Olvastad már? Nagyot emelkedhet a bitcoin decemberig

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.