Ezt várják a kereskedők az 50.000 dolláros bitcointól

-

A Bitcoin „visszatért a bikapiac területére”, de a kereskedők figyelmeztetnek, hogy hamarosan a mögöttes támaszszintek újratesztelésére kerülhet sor.
Augusztus 23-án széleskörű ünneplés volt a kriptoökoszisztémában, miután a Bitcoin (BTC) ismét 50.000 dollár fölé emelkedett. Most már mindenki kicsit komolyabban veszi, hogy a vezető kriptopénz még 2021 vége előtt elérheti a 100.000 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a kora reggeli bikás lendület, amely a BTC árfolyamát 50.514 dolláros napközbeni csúcsra emelte, a nap előrehaladtával csökkenni kezdett, jelenleg az árfolyam valamivel 49,0 dollár felett áll.
Íme, az elemzők szerint mi következhet a Bitcoin árfolyamában most, hogy ismét a lélektanilag fontos 50.000 dolláros szint közelében van.

Az alacsony volumen rövid távú visszalépésre utal

A Bitcoin 50.000 dollárig tartó ralija sokakat arra engedett következtetni, hogy az árfolyam innen már csak felfelé fog menni, de a Decentrader elemzői óvatosságra intettek, mert a legutóbbi mozgás során tapasztalt gyenge volumen azt jelezheti, hogy az árfolyamnak alacsonyabb támaszszinteken kell átcsoportosulnia.


Amint azt a Decentrader megjegyezte, a legutóbbi mozgás során nem volt elegendő forgalom ahhoz, hogy a BTC ára 52.000 dollár fölé menjen, és most úgy tűnik, hogy egy 48.000 dollárra való, esetleg még lejjebb történő visszalépés lehet a kilátásban, mivel a bikák szünetet tartanak és átcsoportosítanak a következő, magasabbra való nyomulás előtt.
A Decentrader elemzői a 44.000 és 41.000 dolláros támaszszinteket jelölték meg, amelyeket érdemes szemmel tartani, ha a BTC árfolyama medvés bontást szenvedne el.

A 49.200 dollár közelében felhalmozódás várható.

A rövid távú visszahúzódás lehetőségét a Crypto_ED_NL álnevű kriptopénzelemző is kiemelte, aki most arra számít, hogy az árfolyam jelentősebb időre 50.000 dollár alá fog kerülni.


A mellékelt grafikon alapján Crypto Ed a 49.100 és 49.300 dollár közötti területet azonosította, mint egy jó zónát, ahol a kereskedőknek érdemes lehet long pozíciókat nyitni.

75.000 dollár az év végéig.

A jelenlegi árfolyammozgásról egy sokkal bullishabb véleményt adott a Twitter „RookieXBT” nevű felhasználója, aki az alábbi tweetet tette közzé, melyben azt írta, hogy a BTC ára az év végére elérheti a 75.000 dollárt.


Egy következő tweetben RookieXBT megjegyezte, hogy bár a dolgok „szinte soha nem úgy működnek, ahogyan megtervezik”, az általános elképzelés szerint a BTC „még az év vége előtt új történelmi csúcsot fog elérni”.

RookieXBT szerint:

„Abban az időben, amit a Bitcoin 50.000 és 60.000 dollár között tölt, szerintem az Ethereum megdönti az eddigi csúcsát, miután lemaradt a kezdeti emelkedés során”.

A teljes kriptopénzpiaci tőke jelenleg 2,142 billió dollár, a bitcoin dominanciája pedig 43,4%.

Olvastad már? A PayPal kriptoszolgáltatásokat indít az Egyesült Királyság lakosainak

Forrás: cointelegraph.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!