Elismert személyiségek kerültek a Dogecoin tanácsadói testületébe

-

A Dogecoin új tanácsadói testületébe az Ethereum társalapítója és Elon Musk képviselője, Jared Birchall is bekerült.
A Dogecoin, a globális fizetési módnak szánt mémkriptopénz mögött álló fő fejlesztők bejelentették a megújult Dogecoin Alapítvány tagjait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új tanácsadó testületnek tagja az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin és az Elon Muskot képviselő Jared Birchall – derül ki az alapítvány által ma megosztott közleményből.
Három prominens Dogecoin közösségi tag, Gary Lachance, Jens Wiechers és Timothy Stebbing, valamint a core fejlesztők, Michi Lumin és Ross Nicoll is tagjai az alapítvány tanácsának.
A kiáltvány vasárnapi bemutatása előtt Nicoll a Decryptnek elmondta, hogy az alapítvány „nem helyettesíti a meglévő fejlesztőket, hanem struktúrát biztosít ahhoz, hogy teljes munkaidős munkatársakat vegyenek fel a Dogecoinon való munkához, beleértve a mérnököket is”.


A kiáltvány kijelenti, hogy „Mi vagyunk a Dogecoin, a véletlen kriptomozgalom, amely mosolyt csal az emberek arcára”. Kijelenti, hogy célja „egy valuta kifejlesztése az emberekért”.
Bár van kiáltványa és honlapja, az alapítvány – ellentétben más kriptovaluták, például az Ethereum és a Cardano által fenntartott alapítványokkal – Nicoll szerint még nem jogi személy.
A csapat még dolgozik a végső részletek kialakításán, és még nem jelentették be a székhelyüket vagy az útitervüket.
Elon Musk a fejlesztőkből álló alapcsapat tanácsadója volt, mióta 2019-ben a Dogecoin vezérigazgatójává választották.
Tervük nem kevesebb, mint hogy a viccnek indult kriptopénzt életképes fizetési móddá tegyék – olyanná, amellyel rutinszerűen lehet egy csésze kávét venni, ahogy azt a Decrypt májusban exkluzívan felfedte.
A Dogecoin csapata pedig a megvalósításukhoz lenyűgöző tanácsadói gárdát gyűjtött össze.
Muskot Jared Birchall képviseli, aki korábban a Morgan Stanley vezető alelnöke volt, és Musk régi munkatársa. Tagja a Musk Alapítvány igazgatótanácsának, és a Tesla és SpaceX főnöke family office-ének vezetője.

Billy Markus, aki Jackson Palmerrel együtt alapította a Dogecoint, szintén tagja a tanácsadó testületnek, a régóta fejlesztő Max Keller és az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin mellett.
Sokak számára az Ethereum társalapítója valószínűtlennek tűnne tanácsadónak, de a múltban nagyon pozitívan nyilatkozott a Dogecoinról, és még az Ethereummal való együttműködésre is utalt.

Olvastad már? Az ETH legnagyobb tulajdonosa most az Ethereum 2.0

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!