Váratlan fordulat a Poly Network hackelési ügyében

-

A Poly Network hackere azt mondta, hogy vissza fogja adni az ellopott kriptopénzeket, és egy biztonságos multisig tárcát kért.
A Poly Network nevű cross-chain protokoll 600 millió dolláros exploitját követően a Poly Network hackere kijelentette, hogy hajlandó visszaadni az ellopott kriptopénz-vagyont.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerdán, magyar idő szerint 6:00 óra körül a hacker egy Ethereum-tranzakciót küldött magának, amelyben egy beágyazott tranzakciós üzenetben kijelentette, hogy „kész visszaadni a vagyont.
Forrás: Etherscan

Egy későbbi üzenetben a hacker egy multisig tárca címét kérte, hogy visszaadhassa a pénzt a Poly Networknek.

„Nem sikerült kapcsolatba lépni a polyval. Szükségem van egy biztonságos multisig tárcára tőled” – jegyezte meg a hacker.

A Poly Network Twitter-fiókja szerdán bejegyzést tett közzé, amelyben három különböző pénztárcacímet adott meg, amelyeket a hacker arra szánt, hogy az ellopott pénzeket visszaküldje a hálózatnak.

„Előkészítünk egy ismert Poly-címek által ellenőrzött multisig címet” – jegyezte meg a Poly Network a hacker címére irányuló Ethereum-tranzakcióhoz beágyazott üzenetben.

Az O3 Labs nevű láncon átnyúló fejlesztői projekt azt sugallta, hogy a Poly Network masszív decentralizált pénzügyi (defi) exploitja mögött álló személy egy fehér kalapos hacker lehet.

„Már az is legenda, hogy ekkora vagyont nyert. Örök legenda lesz, hogy megmenti a világot. Meghoztam a döntést, nincs több DAO” – állt a hacker egy másik üzenetében.

A támadó ezt követően elkezdte visszaadni az ellopott pénzt, és 10:00 körül több mint 1 millió dollárt küldött vissza USD Coinban (USDC) a Polygon blokkláncán.
A Poly Network azóta megerősítette a pénzeszközök átvételét, kijelentve:

„Jó irányba haladnak a dolgok. 1+M USDC-t kaptunk a Polygonon.”

A Poly Network kedden szenvedett el egy jelentős támadást, amely során eltűntek az eszközök az Ethereum, a Binance Chain és a Polygon hálózatról.
A támadás 600 millió dollárral az eddigi legnagyobb defi-exploit.
A defi növekvő népszerűsége vonzó célponttá tette az ágazatot a hackerek számára.
A Messari kriptokutató cég áprilisi jelentése szerint a defi-protokollok 2019 óta mintegy 285 millió dollárt veszítettek hackerek és egyéb támadások miatt.

Olvastad már? Jól teljesítenek a Bitcoin-bányász vállalatok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.07.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) a kriptoszektor legjobb 5 szereplője közé tartozik, és a Solana egy igazi fordulópontot hozott. A SOL árfolyamának alakulása a tavalyi 10 dolláros...

Fedezze fel a legjobb kriptókat 1 dollár alatt: XRP, DOGE és Raboo a lenyűgöző ROI-ért

Vendégbejegyzés A kriptók világa ismét pezseg, azok után, hogy május elején kibillent a slamasztikából. Az 1 dollár alatti kriptók iránti érdeklődés egyre nagyobb lendületet vesz, mivel a...

Render (RNDR) árfolyam elemzés 05.07.

Prémium Render (RNDR) A kriptoiparban megnövekedett áringadozások ellenére a mesterséges intelligencia (AI) kategória továbbra is erős bikás árfolyam-akciót mutat, jelentős értékelést adva a megfelelő portfóliókhoz. Ráadásul a Render...

Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

Egy több, mint 44 millió dollár értékű Bitcoint tároló tárcát aktiváltak több mint 10 év után. A Whale Alert, egy népszerű, kriptovaluta-tárcák követésére szolgáló applikáció...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!