3 ok, amiért az Ethereum ára nem biztos, hogy hamarosan eléri az $5,000 dollárt.

-

Az Ethereum árfolyama rövid távon lehet, hogy bikás, de van egy maroknyi tényező, ami miatt az árfolyam a jelenlegi tartományban maradhat.
Az ETH ára azóta van lefelé tartó spirálban, amióta az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin bemutatta a 2021-es StartmeupHK Fesztiválon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Május 27-én egy beszélgetésen Vitalik kijelentette, hogy több belső csapaton belüli konfliktus okozta a Proof-of-Stake migráció késleltetését.
A „Phase One”, amely a sharding révén vezeti be a skálázhatóságot, 2022-re halasztódott.
Továbbá a DeFi eredendően decentralizált jellege nem biztos, hogy teljesen előnyös, mivel a sharding-stílusú feldolgozáshoz a tranzakciókat egy relé-láncon keresztül kellene futtatni.
Forrás: TradingView

Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mi az oka az ether hirtelen zuhanásának a történelmi csúcsról, de a megugró gas-díjak minden bizonnyal befolyásolták a befektetők várakozásait.
Nemcsak nyilvánvalóvá tette, hogy mennyire korlátozott a hálózat, hanem arra is ösztönözte a kereskedőket, hogy alternatív hálózatokkal kísérletezzenek, mint például a Binance Smart Chain (BSC) és a Polygon layer-2 megoldása.
Forrás: CoinMetrics

A fenti grafikonon látható, hogy a 45 dolláros átlagos gas-díj egy teljes hónappal azután történt, hogy a Berlin frissítés április 15-én életbe lépett.
Az Ethereum közösségben konszenzus alakult ki arról, hogy a Berlin rövid távon kevésbé volt hatásos, de előkészítette az utat a várva várt London hard fork EIP-1559 protokollja előtt augusztus 4-én.
Ezzel elérkeztünk a 3 tényező egyikéhez, amely rövid távon negatívan befolyásolhatja az ether árfolyamát.

London Fork késése

Az Ethereum London hard fork része a 2022-es végleges Eth2 kiadáshoz vezető útitervnek. A régóta várt frissítést augusztus 4-re tervezték, de máris késik, mivel a korábbi ütemterv július végét említette.
A bányászokat érinti leginkább az EIP-1159-es javaslat, amelynek célja, hogy az Ethereum blokkláncon generált díjak egy részét elégesse, ezáltal csökkentve a bevételeiket.
Az EIP-3554 továbbá bevezet egy fokozatos nehézség-kiigazítást, amely az új Proof-of-Stake blokkláncra való áttérést ösztönzi.
Az Ethereum fejlesztőinek szállítási teljesítménye szintén nem bizalomgerjesztő. Ha részleges frissítésre kerülne sor, és a vitatottabb változtatásokat elhalasztanák, az ether ára lecsúszhatna, mivel a jelenlegi rally egy része a hard fork körüli hype-ra épül.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Bányászok elvándorlása

Ezúttal a fő aggodalom nem technikai, hanem társadalmi jellegű. Amint az Ethereum bányászok számára világossá válik, hogy bevételi forrásuk fokozatosan megszűnik, csak idő kérdése, hogy valamelyik konkurens hálózat hasznot húzzon belőle.
Bár a legtöbb okosszerződéses blokkláncot a proof of stake konszenzusmodellre tervezték, néhány kevésbé ismert projekt megváltoztathatja az algoritmusát, hogy támogassa az Ethash bányászatot.
Az elemzőknek nem szabad elvetniük annak lehetőségét, hogy a Binance Chain vagy a Solana egy további biztonsági réteget valósíthat meg az Ethereum bányászok kivonulása által okozott extra hashing teljesítmény felhasználásával.
Bár ez a forgatókönyv távoli, ezek a mozgások kétségtelenül nyomást gyakorolnának az ether árára.

Multi-chain dAppok

Minél tovább tart az Eth2 teljes körű bevezetése és a dApp-ok számára a kódjuk frissítése a párhuzamos feldolgozási (sharding) képességek támogatására, annál nagyobb az ösztönző a multi-chain támogatás hozzáadására.
A Curve és az AAVE, a két vezető DeFi protokoll a teljes lekötött érték alapján, mindkettő bevezette az Ethereumtól eltérő blokkláncok támogatását.
Eközben a Polygon 550 millió dollár értékű Curve-szerződéseket tart, az AAVE pedig további 1,8 milliárd dollárt a DeFi Llama adatai szerint.
Végső soron a legvalószínűbb „Ethereum-gyilkos” maga a hálózat lenne, mert a skálázási megoldás elhalasztása a felhasználókat és a dApp-okat alternatív megoldások felé terelné.
Ugyanakkor a PoS-re való áttérés teret nyit a konkurens blokkláncok megerősödésének.

Olvastad már? Ethereum London hard fork

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!