A blockchain milliárdokat spórol az ausztrál részvénytőzsdének

-

Az Australian Securities Exchange (Ausztrál részvénytőzsde) 26 milliárd dollár spórolhat azzal a törekvésével, hogy jelenlegi szerződésrendszerét elosztott főkönyvvel helyettesíti – jelentette be csütörtökön az intézmény vezérigazgatója.

Dominic Stevens, az ASXL Limited – azaz a tőzsde kezelőjének – vezérigazgatója kifejtette, hogy elosztott főkönyv technológiát (DLT) használnának a jelenlegi Clearing House Electronic Subregister System (CHESS) helyett, mivel nagyobb hatékonyságot tudna nyújtani, mint a CHESS teszi az üzenettovábbítások és hozzáférési információk kezelése terén.

Jelenleg a tőkeklíring, és az elszámolás költségek egyedül az ipar 100 millió dollárjába kerülnek, a „szuperipar” kommunikációinak és egyéb problémáinak költsége pedig a 23 milliárd dollárhoz közelít, mondta Stevens. A DLT „elképesztő értéket nyújt majd azzal, hogy nagyszerű lehetőség teremt az ügyfeleink, és egy jelentős lehetőséget a kibocsátók és befektetők innovációja számára.”

„A résztvevők jelenleg minden nap egész nap üzenetet küldenek a CHESS adatbázisába, ilyen módon egyeztettnek egymással. Ez a folyamat hajlamos a hibákra, ezeket pedig drága kijavítani. A résztvevők adatbázisa szintén különbözhet, ami azt jelenti, hogy különféle szoftverek vannak, melyek alapvetően ugyanazt csinálják” – mondta egy bemutatón.

Hozzátette, hogy ezek azok a problémák, amelyeket az elosztott főkönyv megold.

Az új rendszerrel a résztvevők csomópontot fognak futtatni, ahelyett, hogy üzeneteket küldözgetnének, és egy teljes adatbázisra fognak csatlakozni, ahelyett, hogy több „különálló adatbázis” lenne a rendszerben, ez pedig segít elkerülni a hibákat. Azon az ügyfelek azonban, akik nem szeretnének egy teljes csomópontot futtatni, lehetőségük lesz üzenetek fogadni „ugyanolyan módon, ahogyan eddig is tették.”

Az ASX korábban ebben az évben jelentette be, hogy visszajelzésekre vár a CHESS DLT-vel való felváltásának javaslatára, Stevens pedig megerősítette, hogy a tőzsde még 2020 végéig szeretné érvénybe léptetni a rendszert.

A platform egyébként a Digital Asset Holding technológiáján alapszik, amely vállalatnak az ASX társtulajdonosa. A jövőben, nemcsak részévnyekkel, de kötvényekkel és egyéb eszközosztályokkal is szeretnének majd foglalkozni – mondta.

Forrás: coindesk.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Mitől csökkent ma a kriptopiac?

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli...

Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja. Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést...

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.27.

Prémium Ripple (XRP) Az Ripple (XRP) esetében a hosszú távú csökkenő trend az utóbbi időben gyengül, és a heti grafikonon az 50 napos (kék) és a 200...

Peter Brandt kétségeket ébreszt a Bitcoin bikafutás folytatásával kapcsolatban

A neves kereskedő, Peter Brandt kétségeket fogalmazott meg a Bitcoin jelenleg is tartó bikapiaci ciklusának fenntarthatóságával kapcsolatban. Egy részletes elemzésben, amelynek címe: „A történelem azt mutatja,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!