Az SEC biztosa szerint a szigorúbb kriptotörvények gátolják az innovációt

-

Hester Peirce, SEC/biztos árnyaltabb kriptovaluta-szabályozásra szólított fel, mivel több ügynökség is szigorúbb szabályozási terveket követ.

Hester Peirce, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának (SEC) biztosa ismét felszólította a szabályozókat, hogy kerüljék a kriptopiac túlzott szabályozását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Financial Timesnak nyilatkozva a kriptovalutákkal kapcsolatos pozitív hozzáállása miatt „kriptomama” névre keresztelt Peirce a szigorú szabályozási politika szükségessége ellen érvelt.
Peirce szerint a szabályozók természetüknél fogva agresszívan reagálnak a feltörekvő piacokkal szemben, gyakran az innováció rovására.
Az SEC biztosa arra figyelmeztetett, hogy a szigorúbb szabályozási politikák követése megszünteti a piaci szereplők képességét a peer-to-peer tranzakciók lebonyolítására.
Peirce a kormányzati szabályozás helyett az ipar által irányított szabályozási tevékenységet szorgalmazza.
Peirce már régóta támogatja a kriptopiaci önszabályozását. Már 2019 márciusában az SEC jelenlegi elnökével, Gary Genslerrel folytatott vitában is támogatta a kriptopiaci önszabályozó szervezeteket.
Azonban nem Peirce az egyetlen amerikai szabályozó, aki a kriptopiaci önszabályozás mellett áll.
A Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság (CFTC) biztosa, Brian Quintenz 2019 februárjában arra szólította fel az ipari résztvevőket, hogy hozzanak létre egy önszabályozási keretrendszert.
Japán kiváló példája a kriptopiaci önszabályozásnak – az ország kriptovaluta önszabályozó szervezete folyamatos kapcsolatot tart a kormányzati szabályozókkal, és együtt vitatják meg a fontos jogi és politikai kérdéseket.
Peirce azonban komoly ellenállással szembesül a piaci szabályozás enyhítésével kapcsolatban, ugyanis Janet Yellen pénzügyminiszter és Gary Gensler, az SEC elnöke egyaránt kijelentették, hogy szorosan figyelemmel fogják kísérni a piacot.

Kedden az IRS a Kongresszustól kért felhatalmazást a kriptopénzek szabályozására.
Még májusban a Pénzügyminisztérium bejelentett egy új tervet annak biztosítására, hogy a kriptoszolgáltatók minden 10.000 USD fölötti tranzakciókat bejelentsenek.
Eközben a Szenátus bankbizottsága szerdán ül össze, hogy megvitassa a Fed által kibocsátott digitális valuta kérdéseit. A jelentések azt mutatják, hogy a vita a szélesebb kriptopiac felé is kiterjedhet.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!