A kis országok jól profitálnak a bitcoinból

-

A Chainalysis összesítette, hogy 2020-ban mekkora profitot értek el a bitcoin-vásárlók, dollárban számolva. Ehhez az egyes kriptotőzsdék forgalmi adatait nézték meg, országonkénti bontásban.
A feltörekvő országok szemmel láthatóan szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Az elemzők szerint ez az egyre nagyobb elfogadás és adopció jele.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A realizált BTC-nyereség földrajzi eloszlásának az elemzéséből kimutatható, hogy az USA kriptósai tavaly 4,1 milliárd dollárt kerestek.
Ez az érték amúgy több, mint a háromszorosa a második helyezett Kínának.
A lista tetején találhatók fejlett országok is, mint Japán, Németország, vagy az Egyesült Királyság, de meglepő módon sok ország náluk jóval többet fektetett bitcoinba, ha a GDP-t is figyelembe vesszük.
Ez azt jelenti, hogy jelenleg nincs erős összefüggés egy ország GDP-je, és a bitcoinon elért nyeresége között.
Forrás: Chainalysis

A legjobb példa Vietnám, amely a GDP listán az 53. helyen áll, de a BTC nyeresége a 13. helyet biztosítja neki.
Az indokínai állam a Világbank elmondása alapján 2002 óta 70%-ról 6%-ra csökkentette a mélyszegénységben élők számát a határain belül, köszönhetően a gazdasági reformjainak.
A Chainalysis külön kiemeli még Csehország, Törökország és Spanyolország hármasát, akik GDP tekintetében az 54., a 25., és 19. helyen állnak a világranglistán, a bitcoin-kereskedőik viszont jól teljesítettek, mindhárom ország a top20-ban van az elért nyeresége alapján.
A mostani bikapiac tavaly októberben kezdődött, amikor a BTC 11 ezer dollárról év végére 29 ezerig menetelt, majd idén áprilisban elérte a 65 ezres csúcsot a korrekció előtt.
A Chainalysis elemzői át tudták nézni a kriptotőzsdék adatait, köztük a földrajzi régiók szerinti forgalom számait.
Felmerült persze a kérdés, hogy hogyan lehet beleszámolni a VPN-t használókat a képletbe, az elemzők szerint számukra is világos ez a korlát.

„Mi is tudjuk, hogy az internet-forgalom elemzése nem a legteljesebb képet mutatja. Ez a VPN és a többi hasonló megoldás miatt van, amelyek elrejtik a felhasználók valós lokációját. Mindettől függetlenül az adatok megmutatják a trendet, így a VPN-nek extrém módon elterjedtnek kellene lennie, hogy befolyásolja az adatokat.”

Ez az elemzés számokkal tudja alátámasztani azt a nézetet, amelyet a legtöbb bitcoin-pártoló jó ideje hangoztat.
A Bitcoin lehetőséget ad a világ bármely pontján, akár egy alacsonyabb jövedelmű régióban is a befektetők számára, hogy egy jól teljesítő eszközhöz is hozzáférjenek.

Ez különösen fontos azokban az országokban, amelyek magas inflációval néznek szembe, vagy szigorú kormányzati felügyelet, korlátozás van a bankbetéteken, pénzhasználaton.

Olvastad már? Nem biztos, hogy a bitcoin következő kitörése előre jelzi az altcoin szezont?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket a bikafutás előtt érdemes megvenni, hogy idén 25-50x-es nyereséget érjünk el

Vendégbejegyzés A befektetők árgus szemekkel figyelik a jelenlegi piacot, mivel a kriptopénzek értékének jelentős emelkedésére utaló jelek mutatkoznak. Mivel jelentős nyereségek lehetősége van a láthatáron, a jelentős...

Törökországban új kriptotörvény jöhet

A török törvényhozók állítólag ezen a héten a parlament elé terjesztik a kriptovaluta-szabályozásról szóló tervezetjavaslatot. A helyi sajtó vasárnap arról számolt be, hogy a török...

A Bitcoin ára 61.000 dollár felé esik, ahogy a Coinbase rendszerszintű üzemzavarról számol be

A legnagyobb amerikai székhelyű kriptopénz tőzsde a Coinbase percekkel ezelőtt tájékoztatta ügyfeleit, hogy egész rendszerre kiterjedő kiesés tapasztalható, de egyben megnyugtatta őket, hogy minden pénzeszköz...

Near Protocol (NEAR) technikai elemzés 03.14.

Prémium Near Protocol (NEAR) Mivel a Bitcoin egy éjszakai 2,39%-os emelkedéssel visszapattant a 63.000 dolláros szint közelébe, az altcoinok emelkednek. A mémérmék mellett a Near Protocol (NEAR)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!