„Értelmetlen, de elképesztő” – új elektromos autó, ami kriptót bányász parkolás közben

-

A kanadai elektromos autógyártó Daymak bejelentette új modelljét, amely parkolás közben képes kriptovalutákat bányászni.
A Daymak, egy kanadai elektromos autógyártó vállalat új modellt jelentett be, amellyel lehetőség nyílik a kriptovaluta-bányászatra parkírozás közben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég június 1-jei közleménye szerint a „Spiritus” névre keresztelt modell 2023-ban kerül forgalomba, és „piacvezető GPU-val lesz felszerelve”, a ​​hardver specifikációról azonban egyelőre keveset tudunk.

„A Daymak Spiritus az első autó a történelemben, amely bányászati ​​hardverrel és a felhasználói felületre programozott kriptovaluta technológiával rendelkezik” – áll a közleményben.

Minden Spiritus egy „környezetbarát kriptobányász node” lesz, amely magában foglalja a Daymak Nebular bányászati ​​hardvert, a Nebular kriptotárcát és a napelemes töltési funkciót.
A Daymak továbbá azt is hirdeti, hogy más járművekkel ellentétben a Spiritus nem egy elértéktelenedő eszköz:

„Míg a legtöbb jármű veszít értékéből parkolás közben, Nebula Miner pénzt termel, miközben a Spiritusa parkol.”

A rendelkezésre álló technológia ellenére gazdaságtalannak bizonyulhat a különféle kriptovaluták bányászata egy olyan kisméretű bányászegységgel, amellyel az autó valószínűleg rendelkezni fog.
A „Documenting Bitcoin” nevű Twitter-fiók jól meglátta ennek a megújuló energiával működő kriptobányász autónak a vicces oldalát, és az „értelmetlen, de elképesztő” jelzővel írta le az autót közönségének.


A cég továbbá elmondta, hogy a Nebula Wallet alkalmazás lekötési funkciót is kínál, és támogatja a bitcoint, az ethereumot, a cardanót, a dogecoint, és más kriptovalutákat is.
Az új modell már előrendelhető, fizetésként a cég elfogadja a fent említett coinokat, valamint „kriptovaluta-alapú lízingelést is biztosítanak”.
A Spiritus kapható lesz egy „deluxe” modellben, amelynek 19.995 dollárba fog kerülni, illetve egy „ultimate” modellben, ami pedig 149.000 dollárba.
A két modell olyan paraméterekben különbözik egymástól, mint a maximális sebesség és az akkumulátor élettartam, valamint a vezeték nélküli töltés és az egyedi festés lehetősége, azonban ugyanazzal a bányászati hardverrel lesznek felszerelve.

Nem ez az első eset, hogy egy autót kriptós hardverrel szereltek fel. Idén januárban egy kriptorajongó, Simon Bryne hordozható bányászgépet szerelt be BMW i8-as hibrid járművébe.
Abban az időben a becslések szerint Bryne autója évente 122.000 dollár nyereséget tudott termelni.

„Olyan jövőt képzelünk el, ahol az autópályadíjakat, a parkolást és a megrendeléseket menet közben, kriptó segítségével fizetjük, és az online számlákat és a banki ügyeket is ugyanazon a szoftveren keresztül lehet majd kezelni” – jelentette ki Aldo Baiocchi, a Daymak elnöke.

Olvastad már? Peter Brandt szerint még tovább eshet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: techeblog.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!