Bitcoin-alapú, tőzsdén kereskedett terméket vezetnek be egy párizsi és londoni tőzsdén

-

A BTCE jövő héten kezdi meg a kereskedést a londoni és a párizsi Aquis Exchange-en. A termék tavaly júniusban debütált a német Xetra digitális részvénytőzsdén.
Az ETC Group kriptopénz-befektetési menedzser bővíti a Bitcoin-alapú, tőzsdén kereskedett termékkínálatát az Egyesült Királyságban, miután a svájci piaci szabályokat kihasználva megkerülte a szigorúbb brit szabályozást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETC Group fizikai Bitcoin ETP-je, amely BTCE jelöléssel van fent a tőzsdéken, június 7-én kezdi meg a kereskedést a londoni és párizsi Aquis Exchange-en – jelentette be a vállalat kedden.
A bevezetést követően a BTCE lesz az első olyan kriptopénz-ETP, amellyel az Egyesült Királyságban is kereskednek.
Bradley Duke, az ETC Group vezérigazgatója szerint a terméket a befektetők már most is „hatékony fedezetként használják az inflációval szemben”.
Kifejtette:

„Az ETC Group a 100%-ban fizikailag fedezett kriptopénz-ETP-ink révén kitettséget biztosít a bitcoin, az ether és a litecoin kriptopénzekben, és a bitcointermékünk Aquis Exchange-re történő áthelyezése logikus lépés volt, mivel az intézményi kereslet világszerte növekszik a kriptovaluták iránt”.

Alasdair Haynes, az Aquis Exchange vezérigazgatója a kriptopénzeket „jóhiszemű eszközosztályként” jellemezte, amely több lehetőséget biztosít a befektetőknek a kiegyensúlyozott portfólió eléréséhez.

„Az Aquis innovációs múltra tekint vissza, és agilis módon reagál az ügyfelek ezen eszközök iránti igényeire, lehetővé téve a számukra, hogy likvid, szabályozott környezetben férjenek hozzá” – mondta.

Mióta 2020 júniusában elindította Bitcoin ETP-jét Németországban, az ETC Group 5,4 milliárd dollár értékben kereskedett kriptovalutákkal, ami megerősíti a digitális eszközökbe való befektetés folyamatos növekedését az intézmények körében.
Az úgynevezett okospénz-befektetők megjelenése új magasságokba emelte a bitcoint és más digitális valutákat.
A piacra való új belépők azonban újabb bizonytalansági tényezőt hoztak létre a bitcoin árfolyamcéljával kapcsolatban.
Amint arról a Cointelegraph nemrégiben beszámolt, a BTC-piacon mostanában zajló eladások nagy része az új piaci belépők keze által történt.

Eközben az Atlanti-óceán túloldalán az alapkibocsátók sorban állnak, hogy meggyőzzék az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét, hogy végre hagyjon jóvá egy tőzsdén kereskedett Bitcoin-alapot.
Jelenleg hat magasan jegyzett alapot vizsgál az SEC, az első döntés várhatóan még ebben a hónapban megszületik.

Olvastad már? Kifulladtak a medvék, 3 indikátor szerint végéhez közeledhet a bitcoineladási hullám

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miként lehet megismételni a sikertörténet 1.000-től a milliókig? A legjobb kriptók robbanásveszélyes potenciállal

Vendégbejegyzés A szerény befektetés jelentős vagyonná alakítása sokakat vonzott a kriptovaluták izgalmas birodalmába. A 2024-es bikafutam alatt a hatalmas növekedési potenciál kínálkozik. Ebben a cikkben a robbanásszerű...

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!