A japán hatóságok figyelmeztetést adtak ki a Bybit derivatívatőzsédvel szemben

-

A figyelmeztetés válaszul érkezett a Bybit egyik marketingkampányára, amely állítólag a japán befektetőket célozta meg.
A szingapúri székhelyű Bybit – kereskedési volumene alapján a világ ötödik legnagyobb kriptopénz derivatíva tőzsdéje – a hivatalos figyelmeztetés szerint be nem jegyzett kriptopénz-szolgáltatásokat működtetett Japánban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Japán Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség hivatalos figyelmeztetőlevelet adott ki a Bybittel szemben, amelyben az áll, hogy a cég nincs bejegyezve kriptoszolgáltatások működtetésére az országban.
A figyelmeztetés válaszul érkezett a Bybit marketingkampányára, amely állítólag japán befektetőket célzott meg, Norbert Gehrke, a Tokyo FinTech technológiai központ alapítója és reprezentatív igazgatója szerint.

„Ilyen nyilvános megrovás regisztrálatlan vállalkozás működtetése miatt már régen nem történt, így feltételezhető, hogy az FSA szemtanúja volt a Bybit japán befektetők felé irányuló agresszív marketingjének, amely túlmutat azokon az általános szabálysértéseken, hogy a weboldal japán nyelven is elérhető, és nem blokkolja a helyi IP-címeket”írta Gehrke egy blogbejegyzésben.

Gehrke azt állította, hogy a Bybit japán honlapja nem tesz említést arról, hogy a helyi befektetők nem férhetnek hozzá a platformhoz, és nem blokkolja a helyi IP-címek hozzáférését sem.
Megjegyezte, hogy más tőzsdék, például a panamai székhelyű Deribit kriptoderivatíva tőzsde, blokkolják a japán IP-címeket.

A Deribit japán Telegram-csatornáján közzétett értesítés szerint a Deribit 2020. május 1-jétől korlátozza a japán felhasználók hozzáférését a platformjához.
Márciusban a Bybit felfüggesztette szolgáltatásait az Egyesült Királyságban élő ügyfelei számára, miután a Financial Conduct Authority a lakossági kriptoderivatívák kereskedelmére vonatkozó általános tilalmat rendelt el.

Olvastad már? A Ripple nem ad hozzáférést az SEC-nek az XRP-vel kapcsolatos jogi feljegyzéseihez

(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!