Az ethereum 8%-ot zuhant szombaton

-

A szombat délutáni zuhanás 6%-kal csökkentette a teljes kriptopiac kapitalizációját.
Az ethereum ára 8%-kal csökkent szombatra – derül ki a Nomics elemzőcég adataiból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ethereum ára szombat reggel kezdett csökkenni, amikor 2548 dollárról  2374 dollárra süllyedt, piaci tőkéje pedig 274 milliárd dollárra zuhant.
A 647 milliárd dolláros piaci tőkével rendelkező bitcoin ugyanezen időszak alatt 6,8%-kal 34.500 dollárra süllyedt, míg a Binance Coin 7,18%-kal 318 dollárra, a Cardano pedig 10%-kal 1,4 dollárra esett vissza.
A legnagyobb coinok nagy része bezuhant, a vasárnap délutáni visszaesés pedig tovább csökkentette a kriptopiac globális piaci kapitalizációját, amely vasárnap estére 1590 milliárd dollár lett.
A zuhanás még a Monero és a ZCash szombati, megdöbbentő nyereségét is lenullázta.
Ezek a coinok néhány órával a visszaesés előtt még 30%-os nyereséggel álltak a napi grafikonon, amely a Monero esetében 7,82%-ra a ZCashnél pedig 2,94%-ra csökkent.
Az ethereum problémája – más kriptovalutákkal egyetemben – közvetlenül a május 12-én elért 4350 dolláros rekordárral kezdődött.

Órákkal később a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk környezeti szempontból problémásnak nyilvánította a bitcoin proof of work modelljét, amit az ethereum, és sok más kriptovaluta is használ a tranzakciók feldolgozására.

Olvastad már? Vitalik szerint a proof of stake jelenheti a megoldást az Ethereum környezeti problémáira

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!