A török összeomlás a Bitcoin felé lendíti a líra volatilitását

-

A mainstream média augusztus 13-án számolt be a török valutaválságról – a Bloomberg megjelentetett egy cikket a bitcoin viszonylag alacsony volatilitásáról.

Az „A török összeomlás a Bitcoin felé lendíti a líra volatilitását” címen megjelent Bloomberg cikk a legutóbbi olyan írás, amely teljes terjedelmében a török nemzeti valuta ez évi elértéktelenedését taglalja.

„A líra 10 napos hintázása az amerikai dollárhoz viszonyítva most meghaladja a Bitcoint is, valutaválságot okozva ezzel Törökországban” – írta a Bloomberg.

Amióta januártól a líra egyre értéklenebbé vált az amerikai dollárhoz képest, Törökország kiugrást mutatott a Bitcoin iránti érdeklődésben, amely gyorsan minden idők leggyengébb lírájához vezetett több geopolitikai tényezőn felül.

A Google Trends adatai szerint a Bitcoin iránti érdeklődés kiugróan augusztusban növekedett, amikor a helyi váltók a volumenük 150%-os robbanásáról számoltak be heti viszonylatban.

Ahogy a törvényhozók életbe léptetik a tőkeellenőrzést, a kriptopénz státusza az országban eldöntetlen marad. Annak ellenére, hogy a török hivatalos álláspont szerint a Bitcoin nem egyeztethető össze az iszlámmal, a helyi váltók folytatják működésüket – írta a Forbes a héten.

Ezek a váltók növekvő volatilitást tapasztaltak. Ilyen volt például a BtcTurk, ahol 500 dollárral magasabb áron lehetett kereskedni egy érme Bitcoinnal, mint a külföldi platformokon.

A szakértők szerint a tendencia mindaddig folytatódhat, amíg a gazdasági helyzet nem stabilizálódik.

Forrás: twitter.com

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!