Az Egyesült Államok tovább folytatja az agresszív szabályozást

-

A kriptokereskedők két legáltalánosabb panasza közül az egyik, hogy azok a platformok, amelyek eddig nem kérték, most igénylik a személyazonosító dokumentumokat, a másik pedig, hogy egyre több kereskedőhely zárja be ajtóit néhány ország lakosai előtt.

Miközben a felhasználók az adott vállalatot hibáztatják, fontos emlékeztetni őket, hogy azok is a szabályozók nyomása alatt hozzák ezeket a lépéseket.

A törvény hosszú keze

Kenneth A. Blanco, az amerikai FinCEN pénzügyi bűnüldözési hálózat vezetője csütörtökön beszélt a kormányhivatal kriptopénzekhez való hozzáállásáról. Beszéde fő következtetése az ipar számára az volt, hogy az amerikai kormány fel fog lépni azok ellen, akik a joghatóságtól függetlenül szeretnék működtetni doménjeiket.

Forrás: fincen.gov

A vezető kifejtette, hogy az összes szolgáltatásnak, beleértve a „pénztovábbítást” is, meg kell felelnie az AML/KYC irányelveknek, és a szabályozásoknak azokra a tranzakciókra is ki kell terjedniük, ahol a váltás fiat és kripto, illetve ahol kripto és kripto között történik.

Hogy ezeknek a kötelezettségeknek eleget tegyenek, a vállalatoknak regisztrálniuk kell a FinCEN-nél, ahol be kell mutatniuk AML programjukat, valamint nyilvántartási és jelentési intézkedéseket kell hozniuk.

Kiemelte, hogy „fontos megérteni, hogy ezek a követelmények ugyanúgy vonatkoznak mind a belföldi, mind a külföldi átváltható virtuálisvaluta-pénztovábbítókra, akkor is, ha a külföldi vállalkozásnak nincs fizikai jelenléte az Egyesült Államokban, hiszen vállalkozói tevékenységet folytat az Egyesült Államok teljes területén vagy egy részén.

Blanco egy sor érdekes számadatot osztott meg a hatóságok működéséről. Elárulta, hogy a FinCEN és az IRS 2014 óta már a regisztrált váltók és ügyintézők 30%-át átvizsgálták, havonta pedig több mint 1.500 jelentést kapnak „gyanús tevékenységekről”, amelyek között kriptopénzekkel kapcsolatos esetek is vannak.

ICO-k és mixerek a célkeresztben

Miközben beszéde nagy részében a FinCEN vezetője az összes „pénztovábbításban” érdekelt kriptovállalkozásra hivatkozott, néhány specifikus szegmenst azért kivételként jelölt meg. 

A mixerekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az „azok az anonimitási szolgáltatásokat kínáló vállalkozások (általában „mixereknek” vagy „zsonglőröknek” nevezik), amelyek a virtuális valuta továbbítását igyekeznek eltitkolni, ugyanúgy pénztovábbítóknak minősülnek …, ezért szabályozási kötelezettségük van.

A vezető az ICO projekteket is kiszemelte. Azt mondta:

„Miközben az ICO elrendezése változik és szerkezete függvényében téma tárgya lehet számos hatóságnál, addig egy tény vitathatatlan: A FinCEN és partnereink a SEC-nél, illetve a CFTC-nél várják az ICO-ban érintett vállalkozásokat, hogy bemutassák AML/CFT kötelezettségeiket. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy megfelelő lépéseket tegyünk, ha úgy látjuk, ezek a kötelezettségek nincsenek megfelelően betarva, és az Egyesült Államok pénzügyi rendszere veszélynek van kitéve.”

Blanco egy figyelmeztetéssel zárta beszédét: „A FinCEN agresszív lesz azokkal az egyénekkel és vállalatokka szemben, akik nem veszik komolyan az Egyesült Államok törvényeit, akár az áldozatok megcélzásával, akár ennek lehetővé tételével.

Forrás:news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!