A török összeomlás a Bitcoin felé lendíti a líra volatilitását

-

A mainstream média augusztus 13-án számolt be a török valutaválságról – a Bloomberg megjelentetett egy cikket a bitcoin viszonylag alacsony volatilitásáról.

Az „A török összeomlás a Bitcoin felé lendíti a líra volatilitását” címen megjelent Bloomberg cikk a legutóbbi olyan írás, amely teljes terjedelmében a török nemzeti valuta ez évi elértéktelenedését taglalja.

„A líra 10 napos hintázása az amerikai dollárhoz viszonyítva most meghaladja a Bitcoint is, valutaválságot okozva ezzel Törökországban” – írta a Bloomberg.

Amióta januártól a líra egyre értéklenebbé vált az amerikai dollárhoz képest, Törökország kiugrást mutatott a Bitcoin iránti érdeklődésben, amely gyorsan minden idők leggyengébb lírájához vezetett több geopolitikai tényezőn felül.

A Google Trends adatai szerint a Bitcoin iránti érdeklődés kiugróan augusztusban növekedett, amikor a helyi váltók a volumenük 150%-os robbanásáról számoltak be heti viszonylatban.

Ahogy a törvényhozók életbe léptetik a tőkeellenőrzést, a kriptopénz státusza az országban eldöntetlen marad. Annak ellenére, hogy a török hivatalos álláspont szerint a Bitcoin nem egyeztethető össze az iszlámmal, a helyi váltók folytatják működésüket – írta a Forbes a héten.

Ezek a váltók növekvő volatilitást tapasztaltak. Ilyen volt például a BtcTurk, ahol 500 dollárral magasabb áron lehetett kereskedni egy érme Bitcoinnal, mint a külföldi platformokon.

A szakértők szerint a tendencia mindaddig folytatódhat, amíg a gazdasági helyzet nem stabilizálódik.

Forrás: twitter.com

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!