Bitcoinban mérve továbbra sem szerepel túl jól az altcoinok piaca

-

A jelenlegi „altszezon” komoly megtérüléseket hozott, ha azonban BTC-ben nézzük az árakat, inkább visszafogott növekedést láthatunk.

A Cardano natív tokenje, az ada szintén csatlakozott azon coinokhoz, amelyek a héten döntöttek új rekordárfolyamot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano vitte most a prímet

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint az ADA/USD május 7-én először ért el 1,70 dolláros árfolyamot.

A mozgás során – amelyet a legtöbb nagy kapitalizációjú altcoin másolt – az ada igencsak jó benyomást keltett: csaknem 1,30 dollárt ért, amikor az eladási falak eltűntek, és szabad utat kapott az árfolyam.

Az elemzők most rövid távú célként még az 5 dollárt is emlegetik, ahogyan a BTC viselkedésével továbbra is üzemanyagként szolgált az élénk altpiac számára.

„Amiért most nem szeretem az adát: egy csomó volumen volt, most pedig már nincs” mondta Scott Melker népszerű kereskedő egyfajta óvatos megjegyzésként korábban ezen a héten.

Hozzátette, hogy az ADA/USD csárt ennek ellenére továbbra is „jól néz ki”, azonban a pár most inkább a befektetők, mintsem a rövid távú kereskedők számára ideális.

A BTC-vel szemben viszont az ada még mindig nem döntött rekordot – hasonlóan sok egyéb altcoinhoz. Az árfolyam 0,000071 BTC-t ért el 2018 januárjában, jelenleg pedig 0,00003 BTC-t ér 1 ada.

Mi ez a bikafutam?

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az árműveleteket továbbra is az olyan tokenek mozgása irányítja, amelyek az utóbbi időben technikai vagy elfogadottsági szempontból fejlődéseket értek el.

Először a dogecoin, aztán az ethereum classic bizonyult kiemelkedőnek, ez utóbbi május 7-én érte el árfolyamcsúcsát, miután a DOGE/USD legutóbbi futama lecsendesült.

A népszerű kriptopénzek a mainstream platformokra is eljutottak, ezzel pedig tovább növelték a tudatosságot a Bitoin és az altcoinok közötti fundamentális különbségeket illetően.

„A Dogecoin nem más, mint a GameStop, ahol a GameStop egy valódi társaság, lakossági kereskedők egy kis csoportjának köszönhetően azonban egy kissé mémmé változott”mondta Ryan Selkis, a Messari társalapítója a CNBC-nek csütörtökön.

A Bitcoin dominanciája a teljes kriptopiacon eközben továbbra is csökken, egyéves mélypontokot üt meg, jelenleg pedig 45% alatt tartózkodik a Coingecko független kriptoadataggregátor adatai szerint.

Olvastad már? San Franciscó-i központja bezárása mellett döntött a Coinbase

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!