A Coinbase minden alkalmazottjának 100 részvényt ajándékoz

-

A Coinbase saját részvényeivel lepte meg 1700 alkalmazottját a nyilvános tőzsdei listázás előtt.

A Coinbase szerdán tőzsdére lépett, a beszállásra jogosultak listája pedig a vártnál hosszabbra sikerült.

Ez annak köszönhető, hogy a társaság nemrégiben úgy döntött, hogy 100 részvényt oszt ki világszerte mintegy 1700 alkalmazottjának.
Az ajándékozás azt jelenti, hogy a vállalat minden teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja 25.000 dollárral lesz gazdagabb a NASDAQ tőzsdén kedden megállapított 250 dolláros referenciaár alapján.
Bár a tényleges ár, amelyen a részvényt kereskedni kezdik, ennél lényegesen magasabb vagy alacsonyabb is lehet.
A meglepetésajándékot a Coinbase március 25-ei összejövetele során jelentették be. A Business Post ír kiadvány számolt be először a 100 részvény kiosztásáról, amikor a Coinbase dublini irodájának munkatársaitól értesültek róla.
A Coinbase szóvivője ma megerősítette az ajándékozás részleteit a Decryptnek, és elmondta, hogy a részükről ez egyfajta köszönet a vállalat munkatársainak.
Az elmúlt években a Coinbase az új alkalmazottaknak nyújtott tőketámogatásokat úgynevezett korlátozott részvényekkel váltotta fel, amelyek lehetővé teszik a címzetteknek, hogy idővel részvényeket szerezzenek.
A többi tech- és fintechvállalathoz hasonlóan a Coinbase is vállalkozókra támaszkodik több egyéb munka elvégzésére, így azok az emberek, akik a társaságnak olyan feladatokat látnak el, mint a büfé és a portás szolgáltatások, nem kapják meg az ajándékot.
Eközben a vállalat volt és jelenlegi vezető tisztségviselői már a Coinbase-részvényekben úszkálnak. Ide tartozik Brian Armstrong vezérigazgató, de a Coinbase termék- és jogi vezetője is, akik a szabályozási iratok szerint több százezer vagy millió részvénnyel rendelkeznek.

Részvényeit tőzsdén keresztül teszi elérhetővé a nyilvánosság számára a cég, amely abban különbözik a hagyományos kezdeti nyilvános ajánlattételtől, hogy a szóban forgó társaság nem támaszkodik jegyzőkre, és nem bocsát ki új részvénycsomagokat.
A Coinbase részvényeivel szerdán kezdték meg a kereskedést. A cég tőzsdére lépése jelentős mérföldkövet jelent a kriptovilág egésze számára, illetve tájékoztatást adhat más kriptovállalatok értékéről is, és ami egészen biztos, hogy szélesebb körű vonzata lesz a Bitcoin számára.

Olvastad már? A Facebook kriptoalelnöke a Circle-höz igazolt

Forrás: decrypt.co

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!