5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

-

A régi bitcointárcák mozgásai mindig érdekes események. Azonban ezúttal sem Satoshi Nakamoto utalt.
Több mint 100 bitcoint utaltak el egy régi tárcáról. A szóban forgó bitcoinok 2010 óta nem mozogtak, vagyis amikor még csak 0,08 dollárt értek.


Ez ritka jelenség. Eddig csupán 18 alkalommal történt mozgás 2010-ben vagy korábban kibányászott bitcoinok esetén.
Ez az utalás több mint 4,8 millió dollárt ér jelenlegi árfolyamon, és legutóbb 2010 májusában mozgott, pár hónappal a bitcoin indulása után.
Ez azt jelenti, hogy egy korai bitcoinfejlesztő, -felhasználó vagy rajongó állhat az utalás mögött, aki ismerte a bitcoint és bányászta is.
Kutatók szerint ezek a coinok nem Satoshi Nakamotóhoz, a bitcoin megalkotójához tartoznak.

„Nagyon ritka, hogy mozgásnak indulnak a videokártya-korszak előtti bitcoinok, ez az elmúlt évek során csak pár tucat alkalommal történt meg. Azonban valószínűleg nem Satoshi áll az utalások mögött.” – mondta Antoine Le Calvez, a CoinMetrics adatelemzője.

Az adatok alapján a bitcoinok egy 2010-ben kibányászott blokkból származnak.
A felhasználó két blokkot bányászott ki, amiért 100 bitcoint kapott (az évek alatt 50 bitcoinról a jelenlegi 6,25 bitcoinra csökkent a blokkjutalom).

A bitcoin egy úgynevezett proof-of-work konszenzusprotokollal működik, ahol a „bányászok” számítógépek számítási teljesítményét alkalmazva hitelesítik a hálózaton történő tranzakciókat, amiért cserébe „jutalmakat” kapnak. A felhasználó ezért kapott 100 bitcoint.
Mindeközben az ágazat nem reagált a tárca mozgására. Amikor legutóbb ez történt, sok eladás indult mivel az emberekben felmerült, mi van, ha Satoshi visszatért. Most azonban úgy néz ki, másképp alakult a helyzet.

Olvastad már? A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!