Hogyan lottóz ingyen? Feltörekvőben van a kriptoalapú megtakarítási lottó

-

Egy úgynevezett „megtakarítási játék” csak úgy vonzza magához a felhasználók megtakarításait a vaskos lottónyeremény lehetőségéért cserébe.
Úgy tűnik, a PoolTogether, veszteségmentes lottózó terméke kiválóan illeszkedik a piachoz.
Néhány nappal saját tokenjük – a POOL – airdropja után, az alkotók által „megtakarítási játéknak” nevezett szolgáltatásnak sikerült 50 millió dollárnyi lekötést összegyűjtenie a DAI, USDC, UNI és a COMP lottózóin keresztül.
A PoolTogether összegyűjti a felhasználók tőkéjét és decentralizált pénzügyi megtakarításokba helyezi őket, az összegyűlt kamatokat pedig kifizeti a véletlenszerűen kiválasztott nyertesek számára, majd a kezdeti összegeket visszajuttatja minden vásárlóhoz – ezáltal létrehozva a „veszteségmentes lottó” fogalmát.
A projekt hónapokig 10 millió dolláros összérték alatt stagnált, azonban tokenjük február 17-i airdropja óta robbanásszerű növekedést láthatunk.
A csapat tweetje szerint a projekt összértéke két nappal ezelőtt 34 millió dollár volt, ami azóta 33%-ot gyarapodott.


A PoolTogether alapítója, Leighton Cusack részben a POOL token eloszlásmodelljével magyarázza a protokoll növekedését.

„A kezdeti decentralizáció részeként a POOL teljes készletének 5%-a (500.000 token) arra a célra lett elkülönítve, hogy azt kioszthassák a befizetők számára a következő 14 hét során.” – mondta a Cointelegraph-nak adott interjúban.

A disztribúciós program – amely alapjait tekintve hasonlít a likviditásbányászathoz – egy nagyobb próbálkozás része, melynek célja hogy „a tokeneket a felhasználók kezébe juttassa.”
Cusack szerint a február 17-én kiosztott 1,5 millió tokenből (a teljes készlet 15%-a) eddig 600.000-et igényeltek a felhasználók.
A növekedés másik oka azonban teljesen természetes: minél több befizető van, annál vonzóbb a nyereményalap.

„A nyeremények jelenleg SOKKAL nagyobbak, mint valaha. A protokoll jó úton halad, hogy a következő 7 napra több mint 60.000 USD nyereményt ajánljon fel. A magasabb nyeremények pedig több embert vonzanak a platformra.” – tette hozzá.

A protokoll következő lépése az ígéretes növekedésre épít. Cusack szerint a fő prioritás az integráció elérése több megtakarítási alkalmazással és a második rétegre való áttérés, az Ethereum növekvő gas díjainak elkerülése érdekében – melyekre azonban nincs ráhatásuk.

„Mivel a protokoll jelenleg decentralizált, igazából a közösség tagjain múlik, hogy hajtják-e ezt a folyamatot. A protokoll köré már összegyűlt egy erős közösség, és ha valaki be akar kapcsolódni, csak ugorjon fel a Discordunkra.”

Olvastad már? Az osztrák hatóságok szigorúbban szabályoznák a kriptovalutákat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!