Európai opciós tőzsdét indít a Binance

-

A Binance bejelentette, hogy „európai stílusú” opciós bitcoinügyleteket indít az oldalán.
A december 28-án bejelentett opciós ügyleteket már novemberben sikeresen letesztelték egy teszthálózaton. Az ügyletek tether stabilcoinban kerülnek elszámolásra.

A Binance a bitcoinalapú opciós ügyletek iránti növekvő kereslettel magyarázta a termék indítását.
Decemberben a bitcoin opciós szerződések összértéke először lépte át az 1 milliárd dollár, az összes szerződés összértéke pedig már a 6 milliárd dollárt is meghaladta.
Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója elmondta, az egyre több befektető jelentős hatással volt arra, hogy a bitcoin értéke átlépte a 28.000 dollárt:

„Több tényező áll a kriptoszektor növekedése mögött. Ilyen az intézményi elterjedés, az innovatív defiprotokollok és okosszerződések, valamint a derivatívapiacok fejlődése.”

Áprilisban a Binance elindította saját, amerikai stílusú opciós piacát. A különbség az amerikai és európai stílusú tőzsdék között, hogy az európai stílusú opciókkal csak a szerződés lejáratakor lehet élni.
A Binance korábbi opciós piacát sok kritika érte amiért a felhasználók nem írhattak ki szerződéseket, mivel így a Binance opciós piaca drágább volt, és nem lehetett arbitrázsügyleteket indítani.

Olvastad már? Hogy volt 2020 a kriptóban? Első negyedév

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 05.07.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) az elmúlt héten némi emelkedést tapasztalt, de még nem tudott emelkedő tendenciát kialakítani. A kereskedési volumen május 6-án, hétfőn, a bírósági tárgyalás...

A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

A kiáramlások kizárólag a ChinaAMC-ből érkeztek, amelyből hétfőn 75,36 BTC távozott a terméket illetően. A hongkongi Bitcoin ETF-ek az április 30-i indulásuk utáni első visszaesésüket tapasztalták,...

Az Ethereum-címek emelkednek, ami az ETH-t 3000 dolláros szinten tartja? – Mi lesz a következő lépés?

Az Ethereum (ETH) a közelmúltban pozitív árfolyammozgásokat élt meg, ami visszatolta az árfolyamát a 3000 dolláros határ fölé. Egyidejűleg a címek száma 2022 óta nem...

A legjobb altcoinokat megvenni & HOLD, a 100X nyereségért az altcoin szezonban

Vendégbejegyzés Az altcoinok megragadták a jelentős hozamokat kereső befektetők figyelmét. A 2024-es bikafutás mozgásban van, az exponenciális növekedés lehetősége forró téma. Ez a cikk útmutatót kínál a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!