A választás fellendítette a határidős piacot is

-

Ahogy az USA elnökválasztása körüli hangulat emelkedett, úgy pezsdültek fel a kereskedők is, és vették fel a pozícióikat a CME platformján.
A Chicago Merkantile Exchange jelentős növekedést tapasztalt a BTC határidős kötéseiben.

„Helyi idő szerint reggel kilenc előtt már 6700 ügyletet nyitottak, összesen 33500 bitcoin értékben. Ez 75%-kal haladja meg a tavaly ilyenkori értéket, és több, mint a duplája az induláskori számoknak.”

A CME-nél egy kötés 5 BTC-vel egyenértékű, így eszerint a szavazás éjszakáján a bitcoin árfolyama alapján nagyjából 462 millió dolláros forgalmat bonyolított le a tőzsde.

A szóvivő azt is kihangsúlyozta, hogy ez a forgalom 75%-kal nagyobb, mint az eddigi napi átlagforgalom tavaly óta.
Ráadásul a tőzsde mostanra több nagy partnerrel rendelkezik, mint valaha, a CFTC saját definíciója alapján ide tartozó befektetők száma 102, amely szintén új rekord.
A november amúgy is jól indult, a BTC-kötések száma érzékelhetően növekedett eddig is:

„Az átlagos határidős részvétel november első két napján már 20%-kal megugrott, 11929 szerződést kötöttek. Az átlagos napi forgalom pedig már két héttel a választások előtt növekedni kezdett, október utolsó hetén már 167%-kal több ügylet zajlott le, mint a hónap első hetében.”

A CME összességében pozitívan értékeli 2020-at a bitcoinkereskedelem szempontjából. A BTC szép hozamot biztosított idén a tulajdonosainak, főleg, ha a márciusi 3800 dolláros aljról számoljuk. A mostani árfolyamokat közel három éve láttuk utoljára.

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!