Ég veled korreláció! A március csak félrelépés volt

-

A Bitcoin ismét nem korrelál a részvényekkel, a kritikusok pedig tévedtek, amikor a biztonságos menedéki státuszáról beszéltek – mondja a Morgan Creek Digital társalapítója.
A bitcoin nem is válhatna el jobban a részvénypiactól, mondja Anthony Popliano, ahogy az adatok szerint a BTC egyre inkább maga mögött hagyja a makroeszközöket.

Egy október 26-i Twitter-bejegyzéssorozatban a Morgan Creek Digital társalapítója, akit sokan csak „Pomp”-ként ismernek, a kritikusokhoz szólt.
Mint mondta, itt az ideje, hogy visszavonják azon kijelentéseiket, mely szerint a bitcoin egy rossz értéktároló.

Pomp a Bitcoin értéktároló funkciójáról: „a piac bizonyít”

Pompliano a Santiment viselkedéselemző platformról töltött fel egy csártot, amely azt mutatta, hogy a bitcoin 0-s értéket ért el az S&P 500 részvényindexszel való havi korrelációja vizsgálatakor.
Ez azt jelenti, hogy a kettő árfolyama között semmilyen összefüggés nincs.

„Nem is válhattak volna el jobban a mostaninál” – tette hozzá kommentjeiben.


A bitcoin vs. S&P 500 korrelációjának diagramja. Forrás: Anthony Pompliano / Twitter
Pompliano a folytatásban kiemelte, miszerint a bitcointulajdonosok a vírusos pandémia okozta tavaszi összeomlások óta nagyobb megtérüléseket könyvelhettek el, mint a makroeszközök befektetői.
„Szóval hogyan teljesített a bitcoin a gazdasági lezárások során? Túlteljesítette a részvényeket, kötvényeket, az aranyat, az olajat, és igazából minden mást is.” – összegzett.

„A bitcoin a végső biztonsági menedék, és a piac ezt bizonyítja”

A mostani 13.150 dolláros BTC-árfolyam az éve elejéhez viszonyítva 83%-os profitot jelentett a bitcoinbefektetőknek, szemben az arany 24%-os növekedésével és az S&P 500 6%-os gyarapodásával – derül ki a Skew adatplatform forrásaiból.

Pompliano számára a bitcoin és ezen eszközök közötti korábbi korreláció csak a márciusi események által gerjesztett rövid távú jelenség volt.
„Egy likviditási válság során minden eszköz korrelációja az 1-es érték felé tart. Ez egy átmeneti dolog volt, és ugyanúgy megtörtént az arannyal, a részvényekkel stb” – írta.

Bitcoin vs. makroeszközök teljesítménye. Forrás: Skew

Viszlát korreláció?

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, konszenzus alakult ki arról, hogy a bitcoin nemcsak megszünteti a részvényekkel való korrelációját, de ez a trend később megfordíthatatlan is lesz.
Ezen elképzelés nagy promotálói között szerepel Willy Woo statisztikus is, a Woobull adatforrás megalkotója.

„Az elválás rajtunk múlik”tweetelte a múlt héten.

„Van értelme annak, hogy a bitcoin tovább folytatja a korrelációját rövid kereskedési időnézeten; de nem nagy időkereten.
A BTC egy biztonságos menedék, csak a kockázatosabb fajtája (ez azt jelenti, hogy még új), ami torzíthatja ezt a tényt.”

Olvastad már? Újabb ellenállások és támaszok letesztelésére kell számítanunk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!