Az orosz befektetők körében szinte megegyezik az arany és a bitcoin népszerűsége

-

Úgy tűnik, hogy Oroszországban a kriptopénzek már olyan népszerűek, mint az arany.

Egy frissen megjelent cikk alapján a kriptopénzek a legnépszerűbb befektetési lehetőségek között állnak az orosz befektetők körében.

Az aranyipar piaci fejleményeivel foglalkozó World Gold Council október 20-án kiadott egy cikket, melyben Oroszország befektetési szokásait mérték fel.
A cikk szerint jelenleg a kriptopénzek jelentik az ötödik legnépszerűbb befektetést a megtakarítási számlák, külföldi valuták, ingatlanok és életbiztosítások mögött. A kriptopénzek 17%-os értékét az arany követi 16 %-kal.
A cikk több mint 2000 online interjú alapján mérte fel Oroszország befektetési szokásait. A válaszadók mind „aktív befektetők”, vagyis az elmúlt egy év során legalább egy befektetésük volt.

A cikk szerint a kriptopénzek könnyű hozzáférhetőségüknek hála továbbra is népszerű befektetési eszközök.
Mindeközben az arany nem terjedt el széles körben, mivel az emberek nem tudják hogyan vásároljanak belőle, és így nem is bíznak benne.
A World Gold Council elmondta, hogy ez meglepő az eredmény, mivel elég kockázatos lehet a kriptopénzek birtoklása, míg az arany hosszú távon mindig is egy stabil befektetésnek bizonyult.

A World Gold Council szerint ez annak köszönhető, hogy jelentős a kereslet az új befektetési termékek iránt:

A kriptopénzek felemelkedése azt mutatja, hogy a hagyományos befektetők keresik a választási lehetőségeket. Az orosz befektetési piac alakulásával több befektetési termék számára is kitűnő lehetőségek bontakozhatnak ki, és az aranynak is válaszolnia kell ezekre.

Oroszországban rendkívül népszerűek a kriptopénzek. A Chainalysis szeptemberi adatai alapján Ukrajna után Oroszországban a legelterjedtebbek a digitális eszközök.

Olvastad már? Brian Brooks, a dollár legfőbb szabályozója is a defiben látja a jövőt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az első cross-chain kutyás mém érme lehet a következő 1000x érme

Vendégbejegyzés A befektetők sietnek, hogy még időben elcsípjék a multi-chain mém érme előértékesítését, melynek gyűjtése jelenleg meghaladja a 11 millió dollárt. Az április 8-án induló DOGEVERSE ICO-ja...

Mitől csökkent ma a kriptopiac?

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli...

Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja. Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést...

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.27.

Prémium Ripple (XRP) Az Ripple (XRP) esetében a hosszú távú csökkenő trend az utóbbi időben gyengül, és a heti grafikonon az 50 napos (kék) és a 200...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!