Az OKCoin megnyitotta a szingapúri tőzsdéjét

-

Az új létesítményük az Ázsia-Óceánia térséget szolgálná ki, így a világ egyik legrégebbi tőzsdéje immár abban a régióban is jelen lesz.

A tőzsde bejelentése szerint 5 hónappal az ország pénzügyi jogszabályinak való megfelelés után a tőzsde a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit.

Az OKCoin felületén elérhető lesz a szingapúri dollár, és a felhasználók ilyen páron kereskedhetnek a bitcoinnal és etherrel is.
Khairi Azmi, a szingapúri iroda menedzsere elmondta, az OKCoin lépéseket tett annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljenek a szingapúri pénzügyi hatóságok által kibocsátott fizetési megoldásokról szóló jogszabályoknak.
A januártól hatályos törvények alapján a kriptopénzeket kezelő vállalkozások számára kötelező a regisztráció, és engedélyekhez kötött a pénzváltási tevékenység, valamint a lakossági és intézményi mértékű kifizetések kezelése is.
Az első engedély, amelyet ezen törvények alapján kiadott a hatóság, az Xfers cég XSGD stablecoinja, a szingapúri dollárhoz kötött token kiadásához kapcsolódik.
Azmi így fogalmazta meg ezt a folyamatot:

„Nagyon komolyan vettük, hogy az összes létező szabálynak megfeleljünk, és ebből a szempontból Szingapúr kifejezetten vonzó helyszín. A pénzügyi hatóságok elvárásai nagyon egyértelműek, a jogi környezet abszolút letisztult.”

Az új szabályozások fényében várhatóan a versenyszféra is jobban érdeklődni fog a kriptoipar iránt.
Szeptemberben például a brit CryptoCompare szolgáltatási segítségével a helyi értékpapírtőzsde már listázott egy BTC és egy ETH-indexet.

Ennek az árinformációját inputként tudja használni a többi tőzsde, többek között az OKCoin is, vas időben követhető vele az árfolyam alakulása.
A Bitfury elemzői szerint Szingapúrban 26 bejegyzett kriptotőzsde működött június végén, ezzel pedig a harmadikak a listán, amely a legtöbb szabályozott tőzsdét fenntartó országot rangsorolja. Ezt a mezőnyt az
Egyesült Királyság és Hong Kong vezeti. Júliusban pedig egy helyi kormányügynökség jelentette be, hogy 234 blokklánccal foglalkozó cég van az országban.

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!