A legutóbbi amerikai elnökválasztáskor 11 dollár volt az Ethereum értéke

-

Négy évvel ezelőtt, a legutóbbi amerikai elnökválasztás idején az ethereum értéke 11 dollár körül lebegett. Négy évvel később ez 355 dollárig emelkedett, amely 3127%-os növekedés a dollárral szemben.

Evan Van Ness, Ethereum-kutató elmondta:

„Négy évvel ezelőtt 11 dolláron állt az ethereum árfolyama.”

Három fő tényező állhatott a hatalmas növekedés mögött. Ez a három a decentralizált pénzügyek (defi) felemelkedése, a felhasználói aktivitás emelkedése és az Ethereum 2.0 sokak által várt indulása volt.

A defi felemelkedés

2020 közepe óta hihetetlen mértékben megnövekedett az Ethereum iránti kereslet. Ennek fő oka a defipiacokra vezethető vissza.
Ahhoz, hogy a defifelhasználók tokeneket utaljanak és kamatoztathassanak a különböző defiprotokollokon, gast kell költeniük. Ezeket a gas költségeket ethereumban kell fizetni.
A defiőrület következtében korábban még soha nem látott szintig emelkedtek a gas költségek. Volt, amikor akár 50-200 dollárba is került egy tranzakció.
Mivel a gas költségek fedezésére ethereumot kell vásárolni, így a kriptopénz iránt is megnövekedett a kereslet. Emellett sok felhasználó ethereumot kamatoztatott, hogy különböző defitokeneket kapjon cserébe.
Ez a két tényező együttesen jelentősen megsürgette az ethereum visszaállását a március 13-ai összeomlás után.
Március 13-a óta a második legnagyobb kriptopénz értéke 100 dollárról 355 dollárig emelkedett. A csúcson megközelítette az 500 dollárt, majd egészen 488,84 dollárig emelkedett.

Növekszik a felhasználói aktivitás

Az aktivitás növekedése valószínűleg a defipiacokhoz vezethető vissza, ugyanis a felhasználók a centralizált tőzsdék helyett az olyan decentralizált tőzsdéket használják, mint mondjuk a Uniswap.
A Uniswap legjobb napján még a Coinbase Pro forgalmát is lenyomta, egyetlen nap alatt 426 millió dolláros forgalmat bonyolított le.

Egyre többen várják az ETH 2.0-t

A felhasználók szerint hamarosan az ETH 2.0 is megérkezhet, ugyanis nagyobb a szükség rá, mint valaha.
A magas gas költségek és a gyakorta telítődő hálózat miatt nagyot esett a felhasználói élmény. Az Ethereum egyszerűen már nem bírja el ezt a szintű kapacitást.
Az Ethereum hosszú távú növekedése szempontjából ez jó jel. A korábbi bika ciklusok során szárnyalt ugyan a kriptopénz értéke, de emögött nem volt tényleges emelkedés a felhasználói oldalról.
Ezúttal az ethereum értéke együtt növekszik a felhasználói aktivitással és a kereslettel. Az elkövetkezendő négy év során a megfelelői fejlesztői háttérrel továbbra is pozitívan alakulhat az blokkláncplatform jövője.

Olvastad már? David Guetta egy kriptopénzalapú VR-platformmal kötött üzleti megállapodást

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!