David Guetta csatlakozik a virtuális térhez.  A Sensorium Galaxy virtuálisvalóság-platform leszerződött David Guettával, a világhírű francia DJ-vel. A platform saját ERC-20 tokennel rendelkezik, amely SENSO néven fut.

A videójátékokon belül kapható valutákhoz hasonlóan a SENSO-t is különböző tranzakciókra lehet költeni a Sensorium Galaxy szolgáltatásán belül.

Alex Blagirev, a Sensorium Company vezérigazgatója elmondta: „Ugyan ez az első blokkláncalkalmazás alternatív világunkon belül, de még több felhasználáson dolgozunk a megosztott főkönyvi technológiára építve.

„Az egyik ilyen lehetséges felhasználás a profilok mentése a platformon. A többi VR-platformmal szemben a Sensorium Galaxy avatarok mögött mesterséges intelligencia áll, vagyis a felhasználók tevékenységét kielemezzük és ez alapján automatikusan cselekedhetünk. Idővel az avatarok meglepő pontossággal utánozni tudják a felhasználókat és akár automatán is cselekednek majd. Az ilyen jellegű adatok eltárolása a blokkláncon további biztonságot nyújt.”

Guetta izgatott, hogy együtt dolgozhat a Sensorummal. Egy sajtóközleményben elmondta, hogy szerinte a platform sokkal jobb nézői élményt nyújt, mint a jelenlegi képernyőalapú megoldások.

A platform 2021 első felében fog elstartolni a céget finanszírozó orosz milliárdos Mikhail Prokhorov, a Brooklyn Nets korábbi tulajdonosa szerint. A cég mögött emellett a TIDAL feliratkozásalapú média streaming platform áll, melyet a híres rapper, Jay-Z birtokol. A Sensorium eladott a TIDAL részére 7 millió dollárnyi SENSO tokent is.

A VR-platform egy digitális ökoszisztémát alkotna, ahol a résztvevők egymással is kommunikálhatnak, koncerteket nézhetnek és részt vehetnek egyéb tevékenységekben, mindezt egy saját magukat ábrázoló avatar segítségével.

Guetta műsorokat fog adni a Sensorium platformján, az előadó már alkalmazkodott is a digitális világhoz a járvány és az előírások miatt. A DJ több jótékony célú koncertet is adott, köztük áprilisban egy Miamiból közvetített élő adást is.

„A szerződés keretében exkluzív adásokat fogok adni a Sensorium alternatív világában, melyekhez SENSO tokenekkel lehet hozzáférni.” – nyilatkozta Guetta.

Blagirev azzal indokolta a bitcoin használata helyett a saját token megalkotását, mivel fokozott rugalmasságot, biztonságot és kompatibilitást biztosít.

Az Ethereum hálózata messze az egyik legnépszerűbb blokklánc a piacon, melyet szinte mindegyik tárcaszolgáltató és tőzsde támogat, így a felhasználók könnyen tárolhatják vagyonukat.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

„Továbbá az Ethereum hálózata sokkal gyorsabb tranzakciókat kínál, mint a bitcoin. Emellett az okosszerződéseknek is kulcsfontosságú szerepe van, mivel bizalmat és átláthatóságot biztosítanak a felhasználók számára.”

Azonban Blagirev szerint a Sensorium idővel átállhat az Ethereumról egy saját blokklánchálózatra.

Nem Guetta az első zenész híresség, aki csalatkozik a kriptovilághoz. Ilyen-olyan módon már többen is kapcsolatba léptek az ágazattal, köztük Gene Simmons rocksztár is.

Olvastad már? Egy még el sem indított dappból loptak el 15 millió dollárt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂