A Yearn.finance alapítójának, Andre Cronje új, Eminence nevű projektjét ürítették ki, 15 milliót pakoltak bele a szorgalmas hozamvadászok, ezt ki is küldték onnan a támadók.

A defi közösség étvágya csillapíthatatlan, egy auditálatlan kódkészlet is nagyon vonzó számukra, sőt, egy olyan dapp is, amely még el sem indult, csak az okosszerződéseinek egy részét helyezték el a hálózaton. Nem csoda, hogy a történet ismét sokmilliós veszteségbe torkollt.

Andre Cronje Twitteren osztotta meg, hogy egy új, játékosipart célzó projekten dolgozik, amely a játékipar résztvevői számára hozna tető alá egy teljes ökoszisztémát.

Ennek néhány okosszerződését pedig már elhelyezte az Ethereum hálózatán. A defi közösség különösen szorgalmas tagjai pedig hamar kiderítették, hogy pontosan melyek is ezek a szerződések.

A közösség hamar felkapta a témát, megindult a FOMO, és az EMN protokoll elég hamar kapott 15 millió dollárnyi letétet, míg a kitalálója alvással töltötte az éjszakát.

A csavar a történetben itt következik, hiszen már önmagában az is érdekes ébresztő, hogy az el sem készült okosszerződésedbe 15 milliót öntenek bele csak úgy.

Mivel a projekt befejezetlen, a szerződés kódja is az, így egy élelmes hekker, vagy hekkerek ezt kihasználva a beutalt összeget ki is szedték onnan.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Duplacsavarként pedig a zsákmányból 8 milliót Cronje személyes, a Yearn.finance elhelyezéséhez használt accountjára küldtek.

Az alapító elmondása szerint a Yearn projekt vissza fogja juttatni a károsultaknak a pénzét, függetlenül attól, hogy az esemény miatt komoly mennyiségű fenyegetést kapott. A kártérítéshez pedig a hekkelés előtti állapotot fogják felmérni.

Cronje azt is kiemelte, hogy nem véletlen nevezte a projektet félkésznek, még legalább három hetet tervezett foglalkozni vele a kiadás előtt.

Olvastad már? A bitcoin értéke még sosem töltött ennyi időt 10.000 dollár felett

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂