A Bitcoin nehézségi szalagjának összenyomódása kitört abból a medve trendből, amelyben a koronavírus-válság márciusi mélypontja óta tartózkodott.

A bitcoin történelme folyamatosan megismétli önmagát, ezáltal mindig jelentős növekedésekre tesz szert. Két indikátor szerint most kiváltképp bullishsak lehetnek a kilátásaink.

Szeptember 28-án a láncot figyelő Glassnode adatforrás megjegyezte, miszerint a Bitcoin nehézségi szalagjának összenyomódása először tört ki a zöld „vásárlási” zónából a koronavírus okozta pandémia márciusi elterjedése óta.

A nehézségi szalag összenyomódása azon a mérőszámon alapszik, amelyet még Willy Woo statisztikus vezetett be, hogy segítsen annak a kérdésnek az eldöntésében, mikor a legmegfelelőbb bitcoint vásárolni.

A szalagok a bányászási nehézség egyszerű mozgóátlagai, amelyek akkor húzódnak össze, amikor a bányászok BTC-t adnak el a költségeik kiegyensúlyozása érdekében, majd kapitulálnak, általában a medve piac végén. Ez teret ad az erősebb bányászoknak, az árfolyam felépülésének, végül pedig a növekedésnek.

Az összenyomódás a szórást is behozza a képletbe, amely lehetővé teszi az elemzők számára, hogy számszerűsítsék azt, majd ez alapján adhassanak tanácsot a piacra történő belépést illetően.

„A nehézségi szalag összenyomódása növekvő trendet mutat, és most tört ki először a zöld bevásárlási zónából március óta” – jegyezte meg a Glassnode a bejegyzés kapcsán a Twitteren.

„Ha visszatekintünk az időben, akkor láthatjuk, hogy ezeket a periódusokat pozitív lendület jellemezte, amely jelentős árnövekedést eredményezett a BTC számára.”

Woo egyetértett ebben, majd hozzátette, hogy a nehézségi szalagok általában „megbízhatóbb személyes kedvencek”-nek számítottak a Bitcoin technikai mérőszámai között. Mint mondja, a BTC-befektetőknek fel kell készülniük egy „nagyszerű 4. negyedévre 2020-ban”.

Forrás: Glassnode
145.000 dollár 2022-ig?

Egy másik jól menő csárt a kripto-Twitteren ezen a héten a BitWise által készített spot kereskedési volumen indexe.

A BTC mélységektől csúcsokig vett periódusai, valamint a halving hatásai alapján a grafikon jelenleg azt jelzi, hogy a BTC/USD árfolyam felfelé tör, ennek a mozgásnak a kiteljesedése pedig 2021-ig tart majd.

A következő év végéig – ha a történelmi viselkedés megismétli önmagát – a piac sokkal közelebb lehet majd a 150.000 dollárhoz, mint a 10.000-hez.

Ahogy arról korábban különféle hírportálok beszámoltak, a Bitcoin körüli várakozások továbbra is a történelmi precedensekre épülnek. Az árfolyam eközben kitörőben van abból a sávból, amelynek maximumát korábban 12.500 dollárban állította be.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az olyan tényezők, mint az amerikai dollár erőssége még csorbíthatnak ugyan az optimizmuson, de továbbra is van okunk bízni a hálózat fundamentumaiban, beleértve a rekordokat döntögető nehézségben is.

Olvastad már? A bitcoin értéke még sosem töltött ennyi időt 10.000 dollár felett

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.