Ismét alacsony a részvétel, de úgy tűnik ez nem számít.

Vegyesre sikerült az Ethereum 2.0 legújabb, Spadina teszthálózatának indulása kedden.

A Spadina egy rövid életű „ruhapróba” lett volna a fő hálózat indulása előtt, amely jelzi, hogy egyre közelebb van az Ethereum 2.0 nulladik fázisának indulása. A hálózat szeptember 29-én indult és 72 órás élettartamot szántak neki.

A fejlesztők szerint ez az utolsó lehetőség a jövőbeli etherkamatoztatók számára, hogy kipróbálják a beutalásokat, a 0. fázis indulása előtt.

Ebben a tekintetben eddig jól mentek a tesztek, nem találtak nagyobb problémát a beutalások során, és a kliensek is sikeresen kezelték a blokkokat.

Azonban, mint a Medalla teszthálózat esetén, a részvétel most is messze alulmúlta az elvárásokat. A hitelesítések első pár köre során a kamatoztatók kevesebb mint 34%-a csatlakozott, míg a cél 80% volt.

Az ilyen alacsony részvétel azt jelzi, hogy a jelentkező közösségnek nem sikerült időben csatlakoznia a teszthálózat indulásához. A fejlesztők szerint ez azzal magyarázható, hogy „semmi nem forog kockán.” Mivel a teszthálózaton lévő ethereumnak nincs értéke, így a kamatoztatókat nem érdekli, ha nem keresnek pénzt, amíg nem csalatkoztak.

A valódi hálózathoz valószínűleg sokkal többeket vonz majd, mivel komoly anyagi hátrány érné őket, ha ezt nem tennék meg.

Danny Ryan, az ETH 2.0 vezető koordinátora elmondta, miszerint „az elvárások 90%-át sikerült teljesítenünk.”

Mivel a teszthálózat az indulásra koncentrált, így nem probléma az alacsony részvétel. Mindazonáltal egyes felhasználóknak problémája akadt a Teku klienssel, nem tudtak elérni bizonyos funkciókat. Mások szerint probléma akadhat a porttovábbítással, mivel a legtöbb felhasználó nem univerzális plug & playt használt.

Ez a technológia megnyitja a routerek portjait, hogy kívülről is csatlakozni lehessen a helyi hálózatokhoz, amely kulcsfontosságú a peer-to-peer hálózatok számára. Ennek hiánya problémát okozhat az informatikában kevésbé jártas felhasználók számára, akik nem tudják manuálisan megnyitni a portokat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Konkrétumokat nem tudtunk meg, de az eddigi teszthálózatok meglehetősen stabilak és sikeresek voltak. Három hónap maradt az évből, így valószínű, hogy tartani tudják a 2020-as indulást.

Azonban a 0. fázis nem fog kihatni az Ethereum teljes hálózatára. A proof-of-work hálózat továbbra is üzemelni fog, csupán létezni fog az Ethereum 2.0 beutalási okosszerződés is.

Afri Schoedon aktív résztvevője az Eth 2.0 teszthálózatoknak, szerinte a 0. fázis egy „ösztönzött próbafázis lesz”, melynek célja, hogy valós környezetben teszteljék a kamatozók viselkedését.

Vitalik Buterin, az Ethereum társlapítója bízik benne, hogy a 0. fázis beacon lánca az Ethereum 1.0 kliensek számára is hasznos lehet.

Azt is elmondta, hogy az indulással a kevésbé hatékony elméleti munka helyett áttérnek a különböző szolgáltatások megalkotására és kiadására.

„Az Eth 2.0 hálózata idővel egyre fontosabb lesz a teljes ökoszisztéma számára.”

Olvastad már? Nem sok bitcoin maradt még hátra, mire az utolsót is kibányásszuk

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂