Ismét alacsony a részvétel, de úgy tűnik ez nem számít.

Vegyesre sikerült az Ethereum 2.0 legújabb, Spadina teszthálózatának indulása kedden.

A Spadina egy rövid életű „ruhapróba” lett volna a fő hálózat indulása előtt, amely jelzi, hogy egyre közelebb van az Ethereum 2.0 nulladik fázisának indulása. A hálózat szeptember 29-én indult és 72 órás élettartamot szántak neki.

A fejlesztők szerint ez az utolsó lehetőség a jövőbeli etherkamatoztatók számára, hogy kipróbálják a beutalásokat, a 0. fázis indulása előtt.

Ebben a tekintetben eddig jól mentek a tesztek, nem találtak nagyobb problémát a beutalások során, és a kliensek is sikeresen kezelték a blokkokat.

Azonban, mint a Medalla teszthálózat esetén, a részvétel most is messze alulmúlta az elvárásokat. A hitelesítések első pár köre során a kamatoztatók kevesebb mint 34%-a csatlakozott, míg a cél 80% volt.

Az ilyen alacsony részvétel azt jelzi, hogy a jelentkező közösségnek nem sikerült időben csatlakoznia a teszthálózat indulásához. A fejlesztők szerint ez azzal magyarázható, hogy „semmi nem forog kockán.” Mivel a teszthálózaton lévő ethereumnak nincs értéke, így a kamatoztatókat nem érdekli, ha nem keresnek pénzt, amíg nem csalatkoztak.

A valódi hálózathoz valószínűleg sokkal többeket vonz majd, mivel komoly anyagi hátrány érné őket, ha ezt nem tennék meg.

Danny Ryan, az ETH 2.0 vezető koordinátora elmondta, miszerint „az elvárások 90%-át sikerült teljesítenünk.”

Mivel a teszthálózat az indulásra koncentrált, így nem probléma az alacsony részvétel. Mindazonáltal egyes felhasználóknak problémája akadt a Teku klienssel, nem tudtak elérni bizonyos funkciókat. Mások szerint probléma akadhat a porttovábbítással, mivel a legtöbb felhasználó nem univerzális plug & playt használt.

Ez a technológia megnyitja a routerek portjait, hogy kívülről is csatlakozni lehessen a helyi hálózatokhoz, amely kulcsfontosságú a peer-to-peer hálózatok számára. Ennek hiánya problémát okozhat az informatikában kevésbé jártas felhasználók számára, akik nem tudják manuálisan megnyitni a portokat.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Konkrétumokat nem tudtunk meg, de az eddigi teszthálózatok meglehetősen stabilak és sikeresek voltak. Három hónap maradt az évből, így valószínű, hogy tartani tudják a 2020-as indulást.

Azonban a 0. fázis nem fog kihatni az Ethereum teljes hálózatára. A proof-of-work hálózat továbbra is üzemelni fog, csupán létezni fog az Ethereum 2.0 beutalási okosszerződés is.

Afri Schoedon aktív résztvevője az Eth 2.0 teszthálózatoknak, szerinte a 0. fázis egy „ösztönzött próbafázis lesz”, melynek célja, hogy valós környezetben teszteljék a kamatozók viselkedését.

Vitalik Buterin, az Ethereum társlapítója bízik benne, hogy a 0. fázis beacon lánca az Ethereum 1.0 kliensek számára is hasznos lehet.

Azt is elmondta, hogy az indulással a kevésbé hatékony elméleti munka helyett áttérnek a különböző szolgáltatások megalkotására és kiadására.

„Az Eth 2.0 hálózata idővel egyre fontosabb lesz a teljes ökoszisztéma számára.”

Olvastad már? Nem sok bitcoin maradt még hátra, mire az utolsót is kibányásszuk

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂