A részvételi problémák ellenére 90%-ig készen áll az Ethereum 2.0 indulásának próbája

-

Ismét alacsony a részvétel, de úgy tűnik ez nem számít.

Vegyesre sikerült az Ethereum 2.0 legújabb, Spadina teszthálózatának indulása kedden.

A Spadina egy rövid életű „ruhapróba” lett volna a fő hálózat indulása előtt, amely jelzi, hogy egyre közelebb van az Ethereum 2.0 nulladik fázisának indulása. A hálózat szeptember 29-én indult és 72 órás élettartamot szántak neki.
A fejlesztők szerint ez az utolsó lehetőség a jövőbeli etherkamatoztatók számára, hogy kipróbálják a beutalásokat, a 0. fázis indulása előtt.
Ebben a tekintetben eddig jól mentek a tesztek, nem találtak nagyobb problémát a beutalások során, és a kliensek is sikeresen kezelték a blokkokat.
Azonban, mint a Medalla teszthálózat esetén, a részvétel most is messze alulmúlta az elvárásokat. A hitelesítések első pár köre során a kamatoztatók kevesebb mint 34%-a csatlakozott, míg a cél 80% volt.
Az ilyen alacsony részvétel azt jelzi, hogy a jelentkező közösségnek nem sikerült időben csatlakoznia a teszthálózat indulásához. A fejlesztők szerint ez azzal magyarázható, hogy „semmi nem forog kockán.” Mivel a teszthálózaton lévő ethereumnak nincs értéke, így a kamatoztatókat nem érdekli, ha nem keresnek pénzt, amíg nem csalatkoztak.
A valódi hálózathoz valószínűleg sokkal többeket vonz majd, mivel komoly anyagi hátrány érné őket, ha ezt nem tennék meg.
Danny Ryan, az ETH 2.0 vezető koordinátora elmondta, miszerint „az elvárások 90%-át sikerült teljesítenünk.”
Mivel a teszthálózat az indulásra koncentrált, így nem probléma az alacsony részvétel. Mindazonáltal egyes felhasználóknak problémája akadt a Teku klienssel, nem tudtak elérni bizonyos funkciókat. Mások szerint probléma akadhat a porttovábbítással, mivel a legtöbb felhasználó nem univerzális plug & playt használt.
Ez a technológia megnyitja a routerek portjait, hogy kívülről is csatlakozni lehessen a helyi hálózatokhoz, amely kulcsfontosságú a peer-to-peer hálózatok számára. Ennek hiánya problémát okozhat az informatikában kevésbé jártas felhasználók számára, akik nem tudják manuálisan megnyitni a portokat.

Konkrétumokat nem tudtunk meg, de az eddigi teszthálózatok meglehetősen stabilak és sikeresek voltak. Három hónap maradt az évből, így valószínű, hogy tartani tudják a 2020-as indulást.
Azonban a 0. fázis nem fog kihatni az Ethereum teljes hálózatára. A proof-of-work hálózat továbbra is üzemelni fog, csupán létezni fog az Ethereum 2.0 beutalási okosszerződés is.
Afri Schoedon aktív résztvevője az Eth 2.0 teszthálózatoknak, szerinte a 0. fázis egy „ösztönzött próbafázis lesz”, melynek célja, hogy valós környezetben teszteljék a kamatozók viselkedését.
Vitalik Buterin, az Ethereum társlapítója bízik benne, hogy a 0. fázis beacon lánca az Ethereum 1.0 kliensek számára is hasznos lehet.
Azt is elmondta, hogy az indulással a kevésbé hatékony elméleti munka helyett áttérnek a különböző szolgáltatások megalkotására és kiadására.

„Az Eth 2.0 hálózata idővel egyre fontosabb lesz a teljes ökoszisztéma számára.”

Olvastad már? Nem sok bitcoin maradt még hátra, mire az utolsót is kibányásszuk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!