A KuCoin-hackerek a legnagyobb defitőzsdék között mozgatják az ellopott tokeneket

-

Kezdők lehetnek a támadók? Miután feltörték a KuCoin kriptotőzsdét, kiberbűnözők különböző decentralizált tőzsdékre próbálják utalni az ellopott pénzeket.

A Whale Alert tranzakciókövető oldal szerint a KuCoin-támadók több ezer dollárnyi Synthetix Network Tokent (SNX) próbáltak utalni a Uniswapre, a legnagyobb decentralizált pénzügyi (defi) tőzsdére.

Szeptember 28-án a támadók újabb tranzakciót indítottak a Uniswap decentralizált tőzsdére. A Whale Alert adatai alapján a támadok 1,2 millió dollárnyi SNX-tokent küldtek négy tranzakcióval.
Az SNX mellett a támadók 5 millió dollárnyi Chainlink (LINK) és SNX tokent küldtek ismeretlen tárcáknak. A Whale Alert szóvivője kiemelte, hogy ebből legalább 4,2 millió dollárt át is váltottak ethereumra a Uniswap és Kyber segítségével.
A Whale Alert elemzői beazonosítottak három címet, amely a támadásokhoz köthető piszkos ethereumot tartalmaz.

„Szerintem nem tudják, hogy mennyire láthatók a nyomaik.”

A szeptember 26-ai támadás után több centralizált tőzsde is intézkedett, hogy megakadályozzák a támadók kiutalásait, az ellopott 200 millió dollárból pedig legalább 129 millió dollárt zároltak eddig.

Dovey Wan, a blokkláncalapú Primitive Ventures befektetési cég alapítótagja úgy hiszi, hogy a támadók „kezdők lehetnek a defi terén”, ugyanis először a világ legnagyobb centralizált tőzsdéjén, a Binance-nél próbáltak eladni.

„A támadók defikezdők lehetnek, mivel a Binance-en akartak eladni, anélkül, hogy a Curve segítségével átváltották volna a piszkos USDT-t.”

Wan szerint a defi hasznos lehet a támadók számára, mivel ezek úgy vannak felépítve, hogy természetes kriptopénzmixerek is legyenek. A mixer egy olyan szolgáltatás, amely összekeveri valaki vagyonát másokéval, hogy megőrizze anonimitását.

„Minden defi infratruktúra egyfajta mixer […]. A támadók is hamarosan rájönnek erre, a defi infrastruktúrákat sok mindenre lehet használni … ha valaki képes feltörni egy centralizált tőzsdét, akkor szinte lehetetlen, hogy ne tudjon használni egy decentralizált tőzsdét.”

Olvastad már? A kínai állami televízió több száz millió felhasználónak beszélt a defiről és az ethereumról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!